Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

We hebben een heerlijke week achter de rug met winst op Barendrecht en de stunt bij SHO. Vandaag willen we het ook goed afsluiten en dat moet dan gebeuren in een thuiswedstrijd tegen Poortugaal. Zij zijn de nummer laatst in deze Hoofdklasse en eigenlijk telt dus alleen een overwinning. Ook de bank is weer goed gevuld vandaag, al zouden Luuk en Sem uiteindelijk niet fit genoeg zijn om minuten te maken. Als de pupillen het veld hebben verlaten fluit scheidsrechter Den Tuinder iets na 10 uur voor het begin.

Al snel blijken we voetballend toch echt wel beter te zijn. We starten prima en dat kunnen we niet zeggen van Poortugaal, dat de bal soms wel erg simpel inlevert. Zo speelt de keeper de bal zo in de voeten van Floris, maar die is dusdanig verrast dat hij deze weer netjes terugspeelt. Na 13 minuten spelen is Floris een stuk dichterbij. Raf zet hem alleen voor de keeper, maar zijn harde uithaal gaat via de buitenkant van de paal naast het doel. Even later valt het doelpunt alsnog. Het gaat weer gigantisch mis in de opbouw van de bezoekers, deze keer speelt de linksback Milo aan en die straft het meteen af (1-0). Direct erna wordt deze ook gevolgd door de 2-0. Nu is Milo de aangever vanuit een hoekschop en kan Seb van dichtbij afronden. Zo lijkt het een makkelijke ochtend te worden, maar uit het niets doet Poortugaal wat terug. Een aanvaller dribbelt op snelheid het strafschopgebied in, wordt licht aangeraakt en gaat naar de grond. De scheidsrechter vindt het voldoende voor een strafschop en legt de bal op de stip. Deze wordt overtuigend raak geschoten (2-1). We moeten nu wel scherp blijven. Toch blijft het ook daarna veelal éénrichtingsverkeer. De volgende kans is voor Raf als we de bal weer eens cadeau krijgen, maar nu weet de keeper erger te voorkomen. Voor even dan, want op een vrije trap van Milo heeft hij vervolgens geen antwoord (3-1). Net voor de rust maken we er nog een vierde bij na een goedlopende aanval over de linkerkant. Yannick wint zijn duel, geeft de bal mee aan Luke, die vervolgens weer verlengt op Seb, Zijn voorzet wordt door Floris van dichtbij binnen getikt: 4-1. In de slotminuut volgt er nog een kans voor Raf na een goede pass van Milo, maar ook nu komt de keeper als winnaar uit deze strijd. Ondanks dat een comfortabele voorsprong.

Daley had al wat last en bekijkt de tweede helft vanaf de zijkant. Si Wei komt voor hem in de plaats naast de weer uitstekend spelende Bart. We beginnen rustig en houden de bal even in de ploeg. Poortugaal laat het gebeuren en lijkt geen enkel geloof meer te hebben in een goed resultaat. Na tien minuten volgen er ook weer wat kansen. Een schot van Seb wordt door de keeper eerst nog met zijn voet gered, maar een paar minuten later is het wel raak. Mikis slingert de bal voor het doel, deze wordt weggebokst door de keeper, maar wel voor de voeten van Floris die bal over hem heen in de kruising legt. Daar waar iedereen, inclusief hijzelf, dacht dat de bal over zou gaan, staat het toch echt 5-1. Daarna gaat het hard. Floris bedient Seb en die stift de bal langs de keeper in het doel (6-1) en ook Milo is nogmaals trefzeker uit een vrije trap (7-1). Het zou nog niet het laatste doelpunt zijn, ook al duurt het daarna weer even. Timo wordt net voor het binnengaan van het strafschopgebied ondersteboven gelopen en verdient daarmee een vrije trap. Seb neemt deze kort op Floris, die de bal al dan niet bewust verlengt naar de tweede paal en daar staat Jeevan die alleen nog zijn voet er tegenaan hoeft te zetten (8-1). Met nog dik 12 minuten te gaan blijft het daarbij, ook al volgden er nog wat kansen met een gemiste kopbal van Seb en een terecht afgekeurde buitenspelgoal van Raf. Poortugaal kon daar vrijwel niets tegenover zetten en zo had keeper Kris het vrij rustig. Zo behalen we een zeer ruime overwinning en hebben we zelfs het gevoel dat we nog veel beter konden. Toch won geen enkel ander team met zulke grote cijfers van Poortugaal en is het zelfs de grootste zege uit de hele competitie tot nu toe. Het negatieve doelsaldo is daarmee weer rechtgetrokken en we sluiten netjes aan bij de middenmoot. In mei volgen de twee laatste wedstrijden in deze competitie. Eerst brengen we woensdag nog een bezoekje aan het Atik Stadion in Roosendaal voor een oefenduel tegen RBC.