Sponsors

VOG verklaring gevraagd

8 november 2021 18:15


Van trainers, leiders en verzorgers van jeugdleden van SSS wordt een VOG verklaring gevraagd.

SSS wil voor alle kinderen een veilige omgeving creëren en seksuele intimidatie voorkomen.

Één van de maatregelen die ter preventie genomen kan worden is het vragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan trainers, leiders en verzorgers van jeugdleden.

Het invoeren van een VOG binnen de sport geeft meer zekerheid over het verleden van personen en vermindert de kans dat iemand, die eerder in de fout is gegaan met kinderen, een daaraan gerelateerde functie binnen de sport kan uitoefenen. Een VOG is dus een maatregel die de kans op seksuele intimidatie verkleint. Tegelijkertijd zijn wij ons er van bewust dat, met het verplicht stellen van een VOG, seksuele intimidatie niet voor 100% voorkomen kan worden.

SSS neemt de veiligheid van haar leden serieus. Het bestuur verlangt van alle reeds in  functie zijnde en in de toekomst van alle nieuw aan te stellen trainers, leiders en verzorgers die in aanraking komen met minderjarigen, een VOG. 

Namens het bestuur van vv SSS verzorgt Monique Rieken de VOG-aanvragen. De vraag aan trainers, leiders en verzorgers is om komende dagen je mailbox te checken, ook je spambox! Het betreft een e-mail met onderwerp: vv SSS aanvraag VOG. Wij verzoeken u dringend zo snel mogelijk op het e-mail bericht te reageren.

Al vast bedankt voor de medewerking.

Bestuur S.S.S.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!