Sponsors

SSS de gelukkigste in derby tegen OSV Oud-Beijerland, SSS VR1 verliest de bekerwedstrijd tegen IJFC VR1

14 november 2021 14:30


SSS houdt de 3 punten binnen de poort.

Voordat Nederland in een lockdown light gaat staat eerst nog de derby SSS – OSV op het programma. Vandaag is het publiek nog welkom en is dan ook in grote getale aanwezig, de schatting is dat er ongeveer 400 toeschouwers bij deze wedstrijd aanwezig waren. SSS moet vandaag keeper Cas Abbas (geblesseerd) en Geir Sizoo (ziek) missen. Na de warming up geeft Ernesto Figueira Comojo aan dat het niet gaat en zo zien we vandaag het debuut van de 18 jarige Nathan Zevenbergen die hiermee in de voetsporen van zijn vader en oom treedt.

Tegenstander OSV staat in de ranglijst op een plaats waar niemand ze aan het begin van het seizoen verwacht had: namelijk op een 8e plaats met 11 verliespunten. SSS doet het voorlopig beter met een 4e plaats, een wedstrijd minder gespeeld en 3 verliespunten.

Bij opkomst van de spelers worden vele rode fakkels ontstoken vanachter het doel en dan is het direct duidelijk dat dit geen gewone wedstrijd is maar een echte derby.

In een gelijkmatige 1e helft zijn de kansen spaarzaam voor beide doelen. Maar als de kansen er zijn dan zijn ze vooral voor OSV maar keeper Guus Tieleman levert weer een prima wedstrijd af.

Rond de 40e minuut is het een vuurpijl van een OSV verdediger die richting zijn eigen doel gaat, waarbij de verdediging van OSV de bal volgt, maar vergeet Dennis den Haan te dekken die ongehinderd de 1-0 kan inkoppen. De laatste 5 minuten van de eerste helft zijn volledig voor OSV en de logische gelijkmaker (een schoonheid van een doelpunt) valt dan ook op slag van rust: 1-1.

In de tweede helft is het OSV dat de bovenliggende partij is maar het OSV vizier staat niet echt scherp en anders is Guus Tieleman onze redder in nood. Rond de 70ste minuut is er een counter van SSS via Dennis den Haan maar de OSV keeper kan zijn schot nog redden maar vervolgens komt de bal voor de voeten van de net ingevallen Ryan Richard en die knalt de 2-1 tegen de touwen.

In de 82e minuut is het Dennis den Haan die onderuit gehaald wordt in het strafschop gebied en  de scheidsrechter wijst naar de stip. Dennis den Haan benut deze strafschop op weergaloze wijze: 3-1. Maar de slotminuten worden toch nog spannend als OSV er 3 minuten later alweer 3-2 van maakt. De scheidsrechter trekt er nog al wat blessuretijd bij, ruim 7 minuten, maar SSS overleeft deze spannende minuten en zo blijven de 3 punten op Klaaswaal.

Volgende week zaterdag speelt SSS de uitwedstrijd tegen koploper Nieuwerkerk. Zoals u weet mag er geen publiek aanwezig zijn de komende weken maar via onze social media kanalen gaan we proberen het publiek op de hoogte te houden van de verrichtingen van onze jongens. 

 Opstelling SSS: Guus Tieleman,  Roy van Raam,  Nathan Zevenbergen (88e Niels Nederlof), Edison Warner, Frank van der Linden, Feni Bileti, Tim van Zetten (46e Daan Sibrijns), Tobi Fasanya (88e Stan de Bruin), Jasper van de Velde, Mark de Bie (65e Ryan Richard) en Dennis den Haan.

SSS VR1 kon de bekerwinst niet bewerkstelligen en moest deze aan IJFC laten.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!