SSS VR 1 wint de derby in Ridderkerk

18 april 2022 10:45

SSS VR 1 neemt afstand van RVVH

Een regionale derby in de onderste regionen van de Topklasse. De vraag vooraf was “wie houdt er na afloop van het duel nog zicht op eventuele rechtstreekse handhaving?” Het waren uiteindelijk de Roodzwarten uit Klaaswaal die aan het langste eind trokken en dat was verdiend. Vanaf de eerste minuut probeerde de ploeg van het interim trainersduo Ferrie van Heusden/Dennis Dam het initiatief te nemen en al voetballend van achteruit door te komen. Van Ridderkerkse zijde stond daar wat vaker de lange bal tegenover. Ondanks het iets betere van het spel kwam SSS niet vaak bij het Ridderkerkse doel. In de 20e minuut, na een scrimmage voor het blauwwitte doel kon de RVVH-keeper eerst nog redding brengen. De centrale verdedigster dacht de de bal op te ruimen, maar verkeek zich op Demi van Oudenaarden die een goed blok zette en de bal pardoes het doel in zag vallen. In de minuten daarop leek SSS de klus af te maken. RVVH wankelde kortstondig maar het Klaaswaalse vizier stond niet scherp genoeg om het tweede doelpunt te maken. De spaarzame tegenaanvallen van Ridderkerkse kant brachten geen gevaar. In de 37e minuut kwam SSS alsnog op een 0-2 voorsprong toen Chelsea Disseldorp er als de kippen bij was om de van de paal terugspringende bal tegen de touwen te werken. Ondanks het vlagsignaal voor buitenspel van de assistent scheidsrechter wees scheidsrechter Van der Lugt gedecideerd naar de middenstip. Op slag van rust zat er een engeltje op de lat boven keepster Angèl Verschoor. Uit een corner werd de bal goed ingekopt en belandde via de lat weer voor een Ridderkerkse voet. Tot twee maal toe werd de bal van dichtbij ingeschoten en tot twee maal toe op curieuze wijze van de lijn gehaald voordat Joska de schaats eronder kon zetten en alles wat Roodzwart was weer een regelmatige hartslag kreeg. Meteen daarna werden de ploegen naar de kleedkamer gedirigeerd voor het gebruikelijke kopje thee.

Na de thee een onveranderd beeld met een strijdlustig SSS als de iets bovenliggende partij. SSS had het zich heel makkelijk kunnen maken als één van de kansen (lat, net naast en net over) er in hadden gevlogen. En daar is hij weer, de aloude voetbalwet: als je teveel kansen laat liggen aan de ene kant dan valt het doelpunt aan de andere kant. Op slag van het einde van de reguliere speeltijd kwam RVVH nog even terug in de wedstrijd na een mooi uitgespeelde aanval. Gedurende de terechte zes minuten extra tijd was het bij vlagen af en toe vrouwen en kinderen eerst, maar werden met een tomeloze inzet de drie broodnodige punten binnen geharkt.