SSS langs IJVV de Zwervers

8 mei 2022 11:00

SSS maakt het zich onnodig moeilijk

SSS duwt IJVV de Zwervers verder in de nesten

In de strijd om de 2e plaats staat vandaag de uitwedstrijd tegen IJVV de Zwervers op het programma.

Na wekenlange afwezigheid door een blessure zien we vandaag de rentree van Roy van Raam en dat uitgerekend tegen zijn voormalige en tevens nieuwe club. Vanuit de ziekenboeg zijn ook Tim van Zetten en Tobi Fasanya weer teruggekeerd. Van Zetten start vanaf de bank en zou de laatste 10 minuten zijn rentree maken. Fasanya neemt de rechterspits positie in.

SSS begint uitstekend en komt al snel op een 0-2 voorsprong door “goudhaantje” Dennis den Haan. In de 6e en 12e minuut lijkt hij door middel van zijn twee goals de wedstrijd al binnen een kwartier te hebben beslist. Na deze vroege voorsprong sluipt er wat nonchalance in de ploeg en dat resulteert eerst in de 39e minuut tot een tegentreffer en zelfs in de 44e minuut tot de onnodige gelijkmaker.

Het technisch duo Henk Dirven en Ed van Mourik kon in de rust aan de bak om hun team weer scherp te krijgen en te zorgen dat in de tweede helft orde op zaken wordt gesteld.

In die tweede helft is het Mark de Bie die 10 minuten na rust SSS weer op een 2-3 voorsprong zet door zijn uitbraak feilloos af te ronden met een bekeken schuiver in de verre hoek. Ook in de 2e helft is SSS de bovenliggende partij. In minuut 69 haalt Dennis den Haan de trekker nog maar eens een keer over en weet met zijn derde treffer de stand op 2-4 te brengen en SSS ogenschijnlijk in veilige haven te loodsen.

Maar net als voor rust brengt IJVV de Zwervers de spanning weer terug in de wedstrijd door in de 75e minuut de 3-4 binnen te schieten. De vele meegereisde Klaaswaalse supporters waren er nog niet gerust op, gezien het verloop van de wedstrijd.

Met nog een minuut of 15 op de klok is het alle hens aan dek voor SSS. Gelukkig weet keeper Cas Abbas zijn doel verder schoon te houden. In de 1e minuut van de extra tijd maakt Dennis den Haan uit een onmogelijke positie aan alle onzekerheid een einde door op weergaloze wijze de eindstand op 3-5 te brengen.

Door de uitslagen op de andere velden van de naaste concurrenten LMO (verlies 2-1 bij Den Bommel) en een gelijkspel van De Jonge Spartaan (1-1 tegen Groote Lindt) klimt SSS weer op naar de 2e plaats met 2 punten voorsprong op LMO en De Jonge Spartaan. Nieuwerkerk verspeelde twee punten aan Zwarte Pijl (1-1) zodat met nog 5 wedstrijden te gaan de achterstand op de nummer één 6 punten bedraagt.

Aankomende dinsdag staat er een volledige doordeweekse speelronde op het programma en speelt SSS de lastige uitwedstrijd tegen VVOR, aanvang 20.00 uur.

Na 37 minuten op de klok leek er geen "vuiltje" aan de lucht.