SSS buigt een 2-0 achterstand om

10 mei 2022 23:00

SSS herstelt zich net op tijd

Op een doordeweekse competitieronde trad SSS uit tegen VVOR aan. SSS kon met een redelijk compleet elftal aantreden tegen de club uit Rotterdam Oost. Trainer Henk Dirven stelde Jaimy Hamerslag als rechtsback op en Jasper van de Velde nam de links back positie in. Samen met Roy van Raam vormden zij de 3 mans defensie.

In het begin van de wedstrijd ontstonden er voor SSS een paar kansjes waarbij er één grote ontstond voor Mark de Bie, maar hij kreeg de bal net niet tussen de palen maar rakelings langs het doel. Ook VVOR kwam er een paar keer goed uit, maar Cas Abbas kon zijn doel schoon houden door een aantal keren goed handelend op te treden. Voetballend probeerde SSS van achteruit de voorwaartsen te bereiken, maar de verdediging van VVOR stond telkens goed opgesteld om het gevaar van SSS te voorkomen. De rust werd dan ook met een terechte 0-0 stand bereikt.

Na rust kwam de wedstrijd pas goed op gang. Na een misverstand in de defensie van SSS kon VVOR na 55 minuten middels een lob over keeper Cas Abbas de 1-0 maken. In de 64e minuut kreeg SSS een penalty tegen door een ongelukkige sliding van Roy van Raam. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Dit cadeau werd door VVOR uitgepakt en zo stond het 2-0.

Na 70 minuten kwam SSS pas in de wedstrijd doordat het via Mark de Bie de aansluitingstreffer maakte. Dit gaf SSS kennelijk zoveel energie dat het naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker. Een mooie aanval van SSS kwam uiteindelijk uit in het strafschop gebied waar Frank van der Linden ongeoorloofd onderuit werd gehaald, zo oordeelde de leidsman. Dennis den Haan benutte de penalty en zo trok SSS de stand binnen 7 minuten recht en stond het 2-2.

SSS rook dat er meer in zat en gooide het laatste restje energie in de strijd om de 3 punten mee naar huis te kunnen nemen. SSS bleef zoeken naar de winnende treffer. In de 73e minuut kwam SSS dan alsnog op een 2-3 voorsprong. Tobi Fasanya rondde een individuele actie formidabel af door met zijn linker snoeihard uit te halen en de keeper van VVOR het nakijken te geven. Een schot van Geir Sizoo op zo’n 45 meter van het VVOR doel in de 88e minuut belandde haast in het doel maar de doelman kon hem uiteindelijk eenvoudig vangen. Zo bleef het tot het laatst toe spannend in deze wedstrijd.

Nadat de scheidsrechter nog 9 minuten blessuretijd had gevonden werd uiteindelijk dan toch de wedstrijd afgeblazen en konden spelers, staf en supporters toch nog met een goed gevoel naar huis.

Zaterdag gaat de strijd om de 2e plaats in de rangschikking weer verder met de wedstrijd tegen vv Rhoon.