SSS boekt regelmatige zege op Rhoon en ligt op koers voor een (vervangende) periodetitel

15 mei 2022 14:30

SSS heeft de zaak weer op tijd op de rails.

Op deze zonnige zaterdagmiddag komt Rhoon op bezoek in Klaaswaal. Rhoon is aan een goede reeks bezig welke op 19 februari begon met een 4-2 overwinning op SSS. SSS heeft derhalve wat recht te zetten.

Vanaf het begin zijn de intenties van SSS duidelijk en Rhoon wordt gelijk vastgezet op eigen helft. Desondanks wist Rhoon er in de beginfase een aantal keren scherp uit te komen maar kwam niet tot scoren. Het doel van keeper Cas Abbas bleef vandaag schoon.

Het duurt niet lang voordat SSS op voorsprong komt door een kopbal van Frank van der Linden in de 14e minuut uit een door een gevarieerd genomen corner. In de verdere eerste helft nam SSS het initiatief van Rhoon over en was SSS voornamelijk op de helft van de tegenstander bezig.

Op slag van rust is het Dennis den Haan die in de 44e minuut een aantal verdedigers van Rhoon het bos in stuurt en met een aantal weergaloze acties de ruststand van 2-0 op het bord zet.

In de tweede helft zien we hetzelfde beeld. Een aanvallend SSS en Rhoon wat er eigenlijk niet aan te pas komt. Na een uur spelen is het Dennis den Haan die als bliksem afleider fungeert en zo Frank van der Linden de ruimte geeft om de 3-0 binnen te schieten.

Minpuntje van vanmiddag is het uitvallen van Tobi Fasanya met waarschijnlijk een hamstring blessure. Gelukkig beschikt coach Henk Dirven weer over een goede en fitte bank waardoor een blessure geval wat makkelijker opgevangen kan worden dan een maand geleden.

Het slotakkoord is er één om in lijsten en komt van ons goudhaantje Dennis den Haan. Hij rondt een schitterende actie met een fenomenale hakbal af en bepaald in de 87e minuut de eindstand op 4-0. Een publiekswissel valt hem geheel terecht ten deel.

Door het verlies van LMO staat SSS nu stevig op de 2e plaats met 5 punten voorsprong op LMO en De Jonge Spartaan. In de 3e periode staat SSS op de 3e plaats achter Nieuwerkerk en Oud-Beijerland. Omdat Nieuwerkerk al een periode op zak heeft is geeft de 2e plaats in de eindrangschikking recht op een vervangende periode. Mocht Nieuwerkerk de 3e periode ook winnen, dan geeft de 2e plaats in die 3e periode ook recht op een periodetitel. Het rekenen kan beginnen!

Opstelling SSS: Cas Abbas, Jaimy Hamerslag, Roy van Raam, Jasper van de Velde, Niels Nederlof, Feni Beleti (80e Daan Sibrijns), Edison Warner (80e Geir Sizoo), Mark de Bie (70e Tim van Zetten), Tobi Fasanya (70e Antonie Robalo Monteiro), Frank van der Linden en Dennis de Haan (88e Max van der Sluis).

Ook Tim van Zetten is inmiddels weer fit na zijn blessure waardoor Henk Dirven steeds meer mogelijkheden krijgt.