SSS VR1 neemt na 5 seizoenen afscheid van de Topklasse

19 juni 2022 11:30

Maxime en Linda spelen hun laatste wedstrijd

SSS VR1 neemt na 5 jaar afscheid van de Topklasse

De Vrouwen van SSS hebben aan het einde van de nacompetitiewedstrijd op eigen veld tegen The Knickerbockers uit Groningen helaas afscheid moeten nemen van de Topklasse. Na een ruststand van 0-0 ging de ploeg uit Groningen er met een 1-3 zege vandoor. Zij zullen nu met stadgenoot Oranje Nassau gaan uitmaken wie er volgend jaar de plek van SSS inneemt in de Topklasse.

In de eerste helft had SSS meer balbezit en ook het overwicht op de Groningers. Het spel speelde zich dan ook min of meer af op de helft van de tegenstander. Het leidde tot één grote kans voor Linda Kruithof maar zij kwam net iets te kort om de bal tegen de touwen te jagen en schoot over. Verder kwamen er niet of nauwelijks uitgespeelde kansen in de eerste helft zodat de 0-0 op het bord bleef.

De tweede helft was 16 minuten oud toen The Knickerbockers de stand op 0-1 bracht door een snel uitgevoerde aanval. SSS moest meer ten aanval, maar kwam niet altijd door de solide verdediging heen. In de 77e minuut kwam The Knickerbockers zelfs nog op 0-2. Toen in de 86e minuut de stand op 0-3 werd gebracht leek het over en uit voor SSS. Snel na de 0-3 maakte Celine de Jong er nog 1-3 van. Dat leek voor de statistieken, ware het niet dat SSS snel daarna nog een penalty kreeg. Had deze benut geworden, dan had de slotfase nog wel eens hectisch kunnen worden, maar helaas pakte de keeper deze buitenkans en werd de wedstrijd bij een 1-3 stand afgefloten. Het lot van SSS was bezegeld. De meiden hebben gestreden voor wat ze waard waren, maar moesten helaas hun meerdere erkennen in The Knickerbockers.

Na 5 jaren Topklasse voetbal (In 2017 werd destijds de promotiewedstrijd tegen RVVH met 2-3 gewonnen) gaat SSS volgend jaar in de Hoofklasse proberen weer terug te komen in de Topklasse.

Tevens is dit de laatste wedstrijd geweest voor de SSS boegbeelden Maxime de Bruin en Linda Kruithof. Twee clubiconen die met SSS de weg omhoog bewandeld hebben. Beide dames hebben besloten een punt te zetten achter hun imposante carrière. Zij zullen niet verloren gaan voor de club en zien we zeker terug in een andere functie.

Maxime en Linda zullen op een nog nadere te bepalen tijdstip uitgebreid in het zonnetje worden gezet door SSS voor hun geweldige staat van dienst!

Uiteraard zal er ook aandacht worden geschonken aan overige dames die SSS gaan verlaten of stoppen. Ook zij zullen worden bedankt voor hun inzet voor onze club.