Sponsors

Het is weer voorbij die mooie zomer.

SSS MO11-1

7 - 3

sv Poortugaal MO11-1

Competitie

2e klasse 12

Datum

26 september 2020 8:30

Accommodatie

Sportpark SSS
Jaap Kosterstraat 1 A
3286 VT
Klaaswaal
tel. 0186-571500

Des te ouder je wordt des te harder gaan de weken voorbij. En zo werd het al snel weer zaterdag en waren de plannen gesmeed om vrijdag avond vroeg naar bed te gaan om de volgende dag topfit te zijn voor de wedstrijd SSS - VV Portugaal om 08.30uur. Plan was goed, uitvoering was minder maar topfit waren we wel.
Met de krant uit de brievenbus halen merkten we dat een winterjas voor de supporters niet overbodig was dus een legging onder het tenue dan vanzelfsprekend ook. Eerste indruk wil niet altijd de juiste zijn want zonder een legging en een winterjas hadden we het ook wel overleefd. Maar een paraplu kwam uiteindelijk meer van pas.
Vrijdagavond kwam er nog een appje in de groepsapp dat er nog dringend een scheidsrechter gezocht werd. Met mijn vingers al op mijn telefoon bedacht ik mezelf dat mijn plan om een 16 jarige scheidsrechter te vragen een optie was. Maar om te vragen aan zo’n puber om zo vroeg voor mij in Klaaswaal te staan bracht mij aan het twijfelen. Ik bespreek het nog wel een keer live met deze scheidsrechter of hij voor dergelijke dingen te porren is.
Maar er kwam een antwoord op de app van een andere ouder en Ad Weijers (opa van onze spits Lilly) wilde dit wel een keertje doen. Aangezien hij ook bij de supporters ploeg hoort kennen wij deze man al een beetje. En waren wij allemaal zeer content met het overstag gaan om te fluiten. We hopen dat wij bij nood een beroep op hem mogen doen. Ik heb wel even zitten googelen op scheidsrechter tenue want dat miste we nog een beetje.
Het werd een leuke thuiswedstrijd en wij wisten binnen het half uur op 3-0 te staan. De eerste twee doelpunten werden door Lilly gemaakt, het derde doelpunt door Claudia. Daarbij bleef hij op 0 voor de tegenstander omdat de keeperstraining zijn vruchten afwerpt. De keepers groeien in alles, duiken, inschatten, uittrappen, uit het doel komen. Het gaat lekker en als de tegenpartij voorbij Fleur, Britt en Linda weten te komen dan is de keeper pas aan de beurt. Het vertrouwen is groot want die verdediging en de keepers staan als een huis.
De lucht betrok, de appjes van een team wat in Zuid-Beijerland speelde voorspelde niet veel goeds. Die stonden de hele wedstrijd al in de stromende regen. De lucht aan die kant van de Hoeksche Waard zag er ook dreigend uit maar toch hadden we geluk en hebben we het lang droog weten te houden. In de rust zijn de paraplu’s uit de auto’s gehaald en dat was geen overbodige luxe. De tweede helft brak het los en regende de spelers tot op hun hemd nat. De scheidsrechter had het even lastig met zijn nat geregende bril.
Uiteindelijk is het 7 – 3 geworden. Een vrouwelijke supporter die naast het doel stond waar wij ons van afvroegen was zij daar deed had kritiek op de scheidsrechter. Er was een doelpunt afgekeurd waar zij het niet mee eens was. Ten eerste mag je als supporter niet op het veld en dan ook nog kritiek hebben op ons top scheidsrechter?
Het spel liep deze keer dus beter dan de week ervoor. Oorzaak voor mij onbekend, iedereen heeft zijn dag weleens niet blijkt wel. We hebben nieuwe spelers in het veld staan er wat meer ervaren spelers. Daarom is wisselen soms een moeilijke keuze. Ik zou niet in de schoenen van de trainer willen staan. Want iedereen moet het leren maar je wilt natuurlijk dat ze er in rollen als het even kan. De inzichten komen vanzelf want de ervaren spelers begonnen ook onderaan de ladder. Toch spelen de ervaren spelers de bal naar de nieuwelingen. Die zich er soms nog geen raad mee weten maar door het mooie samenspelen kwam het uiteindelijk toch helemaal goed.
 
7-3 hebben de meiden weer op hun scorelijst staan. Een reden om met opgeheven hoofd het veld weer te verlaten en met elkaar even een droog pak aan te trekken. Om daarna richting de kantine te gaan voor een welverdiende tosti.
Volgende week tegen SHO. De Beijerlanders dus vrijdagavond vroeg naar bed. Een trouwe supporter.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!