FC IJsselmonde MO11-1

2e klasse 12

12 september 2020 10:00

Onbekend

We speelden vandaag om 10.00uur thuis dus we konden uitslapen. Ondanks dat zijn ze hier vrijdagavond op tijd naar bed gegaan want ze wilden fit zijn voor zaterdag. Ze moesten tegen een flinke sterke ploeg want deze meiden van FC IJsselmonde hadden de vorige wedstrijd in de dubbele cijfers gewonnen.

Er vanuit gaande dat het grote meiden zouden zijn viel dit mee. Ze liepen om kwart voor tien langs onze kleedkamer en het waren meiden exact zoals onze meiden zijn. Dus de eerste meevaller was binnen.  Dit schepte sportieve mogelijkheden en de meiden hadden er echt zin in.  Want dat is waar het om gaat, het moet een eerlijke partij kunnen zijn.

Aangezien wij normaliter een team van elf meiden zijn en we er deze keer twee van moesten missen werden er twee meiden van Jo10 gevraagd mee te doen.  Onze eigen twee missende meiden hadden een uitvoering van de dansschool en ook dat was belangrijk.

Met de spanning in de lijfjes aan de slag en alles er aan doen niet in de dubbele cijfers te verliezen. Maar het werd al gauw duidelijk dat ons team sterk was. De tegenpartij kreeg zeker kansen maar SSS was duidelijk beter.  Het bleek wel weer dat we voldoende wissels nodig hadden want er volgden nog wat kleine ongelukjes en het veld is vrij groot dus je verloren rennen is een ding.

Om 10.15uur werd het eerste doelpunt door Lilly gemaakt en dat geeft zelfvertrouwen. De trainer  Nina had bijna een blocnote nodig om de wissels bij de te houden. Want er werd her en der wel iemand omgekegeld.  De voetbaltechniek is zienderogen beter geworden de laatste weken en ze redden het steeds makkelijk om langs de tegenspelers te komen zonder bal verlies. Maar een duw is voor een kind van 30 kilo toch nog lastig om staande te blijven.

Om 10.23uur volgde het tweede doelpunt om 3 minuten later het derde doelpunt alweer in de pocket te hebben. Voor 10.30uur waren dit er al vier.  Myrthe maakte in een korte tijd 3 doelpunten en de tegenpartij stond nog op nul.

Nadat de keeper Quinty al een aantal keer een stevige bal tegen had gehouden kwam er eentje achteraan waar ze vol op dook. Helaas dook de tegenpartij ook op haar en de bal en was het een keepersduik om voor eeuwig trots op te zijn. Want ze liet de bal geen seconde los en nadat ze de tegenspeler van haar rug af had gejaagd, stond ze triomfantelijk op om verder te gaan waar we gebleven waren.

De eerste helft duurde echt lang en wij als ouders waren van mening dat de scheidsrechter de tijd vergeten was. Bij deze onze excuses dat wij ons daar tegenaan bemoeide want je had gelijk…….De scheids bepaald wanneer de eerste helft afgelopen is.  Volgende keer houden wij onze mond. Ondanks dat het attenderen op een man teveel in het veld bij de tegenpartij onder meedenken valt vonden wij.

De tegenpartij heeft het nog voor elkaar weten te krijgen om in die eerste helft er een doelpuntje in te krijgen maar we gingen met 4-1 de rust in.  De rust vond buiten plaats wat in verband met corona eigenlijk een goed idee is. Dus de meiden met hun nieuw verkregen bidon op het veld bij het doel even spel bespreking.

De tweede helft was niet minder spannend ondanks de punten die we voor stonden.  En weer met een man teveel maar daar kwam de scheidsrechter nu bij aanvang achter. Het moet je maar gebeuren om ingehaald te worden en dat het dan 9 man tegen 8 geweest was. We hadden trouwens een nieuwe scheidsrechter en deze keer Kees Versteeg zelf. Ik hoop niet dat dit te maken had met onze nogal aanwezige praatjes langs de lijn. Dat de vorige scheidsrechter ons meer dan zat was.

Myrthe scoorde nog een paar keer en Linda wist een prachtig doelpunt te maken.  Lilly, Myrthe en Linda waren de doelpunten makers deze keer maar dit had niet gekund zonder dat er zo goed samengewerkt is.  De voorzetten door Mila, Claudia, Norah, Annelot, Yalissa, Fleur en Tess waren schitterend.  Ze zien elkaar en dat is wat dit team mooi maakt. Ze gunnen, spelen, denken, roepen.  De verdediging stond weer als een huis.

De tweede helft duurde ongeveer net zolang als de eerste helft maar is geëindigd met een 8-2 voor SSS Mo11.

We zijn weer loeitrots op jullie. En wij zullen volgende keer veel braver zijn langs de lijn dat beloven we.  Want zoals jullie zelf ook zeggen, het heeft geen zin te roepen want jullie luisteren toch niet naar ons maar naar Nina 😊

Jullie leren voetballen en wij leren supporter zijn. Zo doen we allemaal wat.