SSS JO17-1 - SSS VR2: 6-0

17 april 2021 10:30

Onbekend

Hieronder verslag JO17. Verslag VR2 staat onder het verslag van JO17.

Na een prima trainingsweek nemen we het 28 dagen na de vorige ontmoeting opnieuw op tegen ons tweede damesteam. Dat duel wonnen we weliswaar met 4-1 maar erg overtuigend was het allemaal niet. Vandaag dus de kans om een betere indruk achter te laten. Dat doen we in tegenstelling tot vorige keer met een vrijwel compleet team. Alleen de geblesseerde Daan bekijkt de wedstrijd vanaf de kant. We spelen deze keer gewoon twee helften van 40 minuten.

1e helft:
Net als tegen VR1 wijken we ook nu weer af van ons bekende systeem. Voor VR2 dus maar te hopen dat hun tactische plan niet meteen de prullenbak in kan. Na iets meer dan vijf minuten komen we al op voorsprong. Justin wordt na een goede loopactie op links in de diepte aangespeeld en schuift de bal uiteindelijk zelf langs de keepster (1-0). Voor de rest zijn we in deze eerste helft toch vooral aan het zoeken naar hoe de posities moeten worden ingevuld. Ook het druk zetten loopt nog niet volgens plan waardoor VR2 steeds vrij simpel de bal in bezit houdt. Daarbij moet ook wel gezegd worden dat de dames voetballend een stuk beter zijn dan de vorige keer. Het is alleen maar goed om te horen dat er in het veld volop wordt gecoacht om situaties met elkaar op te lossen. Daar zijn dit soort wedstrijden voor bedoeld. Er zijn kansen aan beide kanten. David schiet net naast en even later schiet Suzanne over het doel. Na een half uur spelen verdubbelen we de voorsprong. Het is David die de bal in de diepte krijgt aangespeeld en zijn balletje breed wordt door Rick binnen geschoten. We gaan rusten met 2-0.

2e helft:
In deze tweede helft komen we eigenlijk niet meer in de problemen. Bij de dames lijkt de vermoeidheid er langzaam in te sluipen terwijl het tempo bij ons wordt opgevoerd en we elkaar steeds makkelijker beginnen te vinden. De ruimtes worden kleiner maar we bouwen geduldig op en combineren er vervolgens toch regelmatig doorheen. Antonie vindt na een solo de korte hoek en zorgt zo voor de 3-0 waarna hij ook de 4-0 voor zijn rekening zou nemen na toch wel de mooiste aanval van de wedstrijd. Het begint met een knappe actie van Fares die met een effectieve panna zijn tegenstandster uitspeelt en goed het overzicht behoudt. Uiteindelijk zou de bal op rechts belanden waar Justin de bal voorgeeft en Antonie het beslissende tikje geeft. Twee afstandschoten van Ilan en Martijn in het uiterste linker hoekje zorgen dan nog voor de 5-0 en 6-0. Het is nu vooral zaak om ook achterin de boel een keer dicht te houden. En hoewel we in de slotfase soms wel erg diep staan zijn de dames niet meer bij machte om van de geboden ruimte gebruik te maken. Het blijft bij 6-0 in opnieuw een leerzame wedstrijd. In de eerste helft was dat vooral op het gebied van coaching. Na de rust hadden we het goed voor elkaar. Achterin werd de bal geduldig rond gespeeld op zoek naar de ruimte en voorin veel beweging met leuke combinaties tot gevolg. Volgende week even geen wedstrijd. Daarna zal er ook weer tegen de VR1 gespeeld gaan worden.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verslag SSS VR2

Vandaag werd de returnwedstrijd gespeeld tegen SSS JO17. Vier weken geleden werd nog verloren met 4-1. SSS VR2 was dus gebrand om vandaag een goede wedstrijd te laten zien, zeker na een slechte wedstrijd van vorige week tegen de MO19.

Het technisch duo Van Heusden/Veldhoen kwam met een verrassende opstelling. Bijzonder was de keuze voor Demi van Oudenaren als laatste vrouw, met daarvoor Sanne Kamper als voorstopper. Ook de keuze voor Suus Tol als rechtsachter was verrassend te noemen. Charlotte Blaak en Jamie de Kort schoven door naar het middenveld, terwijl Dilek Emir Linda Kruithof assisteerde in de voorhoede. En opnieuw begon Zoë Dam in de basisopstelling. Ondanks de afwezigheid van Lizette Bos en Naomi Emaar was er volop de mogelijkheid tot wisselen.

Onder een felle zon en een koud briesje kon de wedstrijd aanvangen. De eerste 5 minuten kwam SSS VR2 niet van hun eigen helft en na 5 minuten kon doelvrouw Vicky de Regt de bal al uit het net vissen. Op snelheid wist de linksvoor van JO17 de verdediging te passeren en de bal simpel in doel te plaatsen; 0-1.

Vanaf dit moment wisten de dames de wedstrijd meer in balans te brengen en kregen zelfs meer en de betere kansen. Na bijna 20 minuten kwam een afvallende bal voor de voeten van Dilek Emir. Normaal gesproken weet ze wel raad met deze opgelegde kans, maar nu verdween de bal hoog over en naast het vijandelijke doel. Zowel de dames als de heren kregen nog een opgelegde kans, maar beide werden niet gepromoveerd tot doelpunt.

Bijna was de 1-1 op het scorebord gekomen. Op een hoge voorzet van Linda Kruithof wist de doelman onvoldoende de bal onder controle te krijgen, waardoor Suzanne Dollekens de kans kreeg de bal in het doel te brengen. De lastige kans eindigde echter tegen de paal.

De vrouwen bleven sterk voetballen en het wachten was op de gelijkmaker. Toch werd in de 28e minuut de voorsprong voor de heren vergroot. Opnieuw werd de linksvoor de diepte ingestuurd. Vervolgens volgde een strakke assist op de inkomende rechtsvoor en werd de bal hard in doel geschoten; 0-2. Kortom, een aanval uit het boekje!

De vrouwen bleven geloven in een goed resultaat, maar ook de doelman van JO17 bleef attent en tikte vlak voor de rust een bal over zijn lat.

De tweede helft werd doelvrouw Vicky vervangen door Phoebe. Na de pauze konden de vrouwen geen weerstand meer bieden. In de 15e minuut wist de centrale middenvelder op snelheid en fysiek sterk het middenveld en vervolgens de verdediging te omzeilen en sterk af te ronden; 0-3. Daarna werden een aantal speelsters naar de kant gehaald om te worden vervangen door verse krachten. Helaas konden zij de wedstrijd niet meer laten kantelen en liep SSS JO17 verder uit tot uiteindelijk 0-6.

Ondanks de grote nederlaag was coach Van Heusden uitermate tevreden over het getoonde spel. Het experiment met een groot aantal gewisselde posities was geslaagd. Conditioneel kwam het team te kort in de tweede helft, maar de eerste helft was de ploeg de betere op het veld en had pech met twee snel uitgevoerde counters van de tegenstander, terwijl het vijandelijke doel net niet gevonden kon worden. Beste speelster aan de kant van VR2 was Suzanne Dollekens, terwijl ook junior Zoë Dam een meer dan verdienstelijke partij heeft laten zien.

Over twee weken speelt SSS VR2 tegen grote zus VR1. Op basis van het getoonde spel in de eerste helft tegen JO17 kan het team misschien verrassen.