JO17 wint voor de derde keer van VR1

7 juli 2021 19:00

Ondanks het vreemde seizoen spelen we vanavond toch alweer de 17e wedstrijd van het seizoen. Van de voorgaande zestien werden er maar liefst dertien gewonnen. Voor de derde keer dit seizoen nemen we het op tegen onze VR1, spelend in de Topklasse. Op 27 maart stonden de teams voor het eerst tegenover elkaar. De dames hadden toen maandenlang niet getraind en dat was vooral na de rust goed te zien. We liepen toen vrij simpel uit naar een 6-1 zege. Bij het tweede duel op 8 mei ging het niet meer zo eenvoudig. Een enorm sterk spelend VR1 domineerde vrijwel de volledige wedstrijd maar liet het na om dat ook in de score uit te drukken. Wij bleken enorm effectief en uit slechts een handjevol mogelijkheden wisten we drie keer te scoren. De dames kwamen niet verder dan twee treffers en stonden wonderbaarlijk genoeg alsnog met lege handen. Inmiddels zijn we weer twee maanden verder en sluiten beide teams het seizoen met deze wedstrijd af. Al kan het voor VR1 ook als het begin van de voorbereiding worden gezien. Vanavond staan er weer een aantal nieuwe speelsters op het veld en ze zijn er zeker niet zwakker op geworden. Na wat vertraging werd er iets voor half 8 gestart.

Vandaag geen Maarten, Jent en Jesper. Daan is er na een langdurige blessure gelukkig wel weer bij en ook Finn is van de partij. We besluiten wat meer afwachtend te beginnen omdat we de defensie van de dames de laatste keren maar moeilijk onder druk kregen. Daardoor zouden de ruimtes juist wat kleiner moeten worden maar het tegendeel is waar. Ook op eigen helft zitten we er niet kort genoeg op en kan VR1 de bal vrij onbezorgd rondspelen. Binnen drie minuten hebben ze de voorsprong al te pakken als een voorzet in de drukte via een heup in het doel belandt (0-1). Ondanks het matige spel is de score binnen een kwartier weer omgedraaid. Eerst is het Finn die loskomt van de verdediging en over de uitkomende keepster heenschiet en vervolgens een goede goal van Stevie die de bal vanaf links in de verre hoek schiet. Dat het nog steeds niet goed genoeg is blijkt wel als de dames weer alle ruimte krijgen om te scoren. Een voorzet wordt nu ongelukkig in eigen doel gewerkt en even later staat het zelfs 2-3 en kunnen we weer in de achtervolging. Vanaf dat moment wordt het spel overigens wel alsmaar beter en wordt VR1 steeds vaker op de eigen helft opgesloten. Uit een paar goede combinaties krijgen we enorme kansen en het is ongelooflijk dat we er geen enkele weten te benutten. Zo kijken we bij de rust nog steeds tegen een achterstand aan.

Als we de slotfase van de eerste helft kunnen doorzetten moeten die goals toch vanzelf gaan vallen. Al snel gaat het dan toch weer mis als uit een vrije trap een vrijstaande speelster simpel bij de eerste paal kan binnenkoppen. 2-4 achter, het wordt wel steeds lastiger zo. Toch blijft het bij dat ene moment want we halen in deze tweede helft echt een behoorlijk niveau en de dames komen er eigenlijk niet meer aan te pas. Doelpunten kunnen haast niet uitblijven en dat gebeurt ook niet. Antonie zet twee keer Finn vrij voor de keeper en beide keren is het raak. De eerste wordt snoeihard in de hoek geschoten en de tweede gaat opnieuw over de keepster heen: 4-4. Het aanwezige publiek wordt in ieder geval vermaakt. Met nog een half uur te spelen gaan we vol op zoek naar de overwinning en daardoor nemen we soms iets te veel risico maar de dames lijken niet meer bij machte om ons pijn te doen. De bal gaat lekker rond en we zien echt weer hele leuke combinaties, maar die winnende goal valt maar niet. En dan is het altijd oppassen aan de andere kant. Zeven minuten voor tijd krijgt VR1 ineens een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Het zal toch niet. De bal wordt tegengehouden en binnen 10 seconden zijn we met een razendsnelle counter al aan de overkant als de dames even verkeerd staan. Even lijkt de aanval te stranden maar na goed doorzetten belandt de bal uiteindelijk bij Stevie, die de verdediging uitkapt en de bal tegen de touwen schiet: 5-4. In de slotfase komen we niet meer in de problemen en zo slagen we erin om voor de derde keer te winnen. Deze keer was dat overigens wel verdiend. Het eerste half uur was erg slecht maar daarna hebben we vrij goed gespeeld en hadden we het eigenlijk al eerder moeten beslissen. Met deze overwinning komt er een einde aan het seizoen 20/21. De jongens gaan door naar de O19 en dat zal zonder ons zijn. We hebben deze groep de afgelopen jaren met veel plezier getraind en er staat een prima opvolger klaar, dus dat gaat helemaal goedkomen.