12 juni 2021 13:30

Scheidsrechter

J. van Zetten

Onbekend

Vandaag, 12 juni 2021, stond de revanchewedstrijd van zaterdag 10 april op het programma van SSS VR2 tegen SSS MO19. Destijds liet VR2 zich volledig verrassen en overrompelen door een uitstekend spelend MO19 en ging de wedstrijd verloren met 2-3. De dames van VR2 waren dus gewaarschuwd om deze wedstrijd niet lichtzinnig op te nemen.

De MO19 mistte een aantal speelsters, waardoor Fenna Urbanus en Judith Both van VR2 aansloten. Ook Nina van Wanrooij en Demi Bravenboer uit VR3 sloten vandaag bij de meiden aan.

Bij VR2 ontbraken Linda Kruithof en Naomi Emaar als gevolg van een blessure. Verder ontbrak ook Laura Trovato. Het team werd aangevuld door de nieuwelingen Zoë Metske en Antje van Drunen.

Net als de vorige wedstrijd speelden Phoebe van Bavel en Vicky de Regt een helft bij VR2 en een helft bij MO19.

1e helft:

Binnen 4 minuten lag de bal in het net bij MO19, maar werd het doelpunt afgekeurd in verband met hands. Twee minuten later was het weer billenknijpen voor de speelsters van MO19, want op een prima steekbal van Jamie de Kort op Zoë Metske werd de bal hard op doel geschoten. Doelvrouw Phoebe van Bavel redde echter knap en eindigde de bal via haar vingers op de doellat.

In de 10e minuut was het dan wel raak. Op een serie hoekschoppen van Tanisha Nouwt eindigde de bal in één keer in het doel; 1-0. Twee minuten later was het alweer raak. Na een vlot lopende combinatie kwam de bal voor de voeten van Charlotte Blaak en vanaf de 16-meter lijn eindigde de bal hard in het net; 2-0.

In de 20e minuut volgde een korte combinatie tussen Tanisha Nouwt en Jamie de Kort en werd door deze laatste in doel gewerkt; 3-0. Vier minuten later was het opnieuw raak. Op een hard schot van Dilek Emir kon goalie Phoebe van Bavel nog redden, maar de bal eindigde hoog voor het doel en werd attent ingekopt door Tanisha Nouwt; 4-0. Tanisha verraste zichzelf hiermee het meest, nimmer had zij eerder gescoord met haar hoofd.

Een minuut later kon de bal weer uit het doel worden gehaald. Een vlot lopende aanval werd met een laag en hard schot diagonaal door Kim Vermaas afgerond; 5-0. In de 28e minuut kon spits Tanisha Nouwt weer een doelpunt op haar naam zetten. Een fout in de achterhoede van MO19 werd zonder problemen afgerond; 6-0.

In de 33e minuut rondde Suzanne Dollekens af na een individuele actie; 7-0.

MO19 was nagenoeg niet op de helft van de tegenstander geweest, maar in de 35e minuut wist Fleur van Doude van Troostwijk voor de MO19 het mooiste doelpunt van deze wedstrijd te maken. Ondanks een overmacht aan verdedigers wist ze de teveel gegeven ruimte optimaal te benutten en vanaf zo’n 25 meter de te ver voor haar doel staande Vicky de Regt te verrassen met een hoog en hard schot; 7-1.

2e helft:

Na de pauze werden Tanisha Nouwt, Charlotte Blaak en Zoë Metske vervangen door Antje van Drunen, Sanne Kamper en Zoë Dam. Overigens gebruikte het technisch duo Van Heusden/Veldhoen de tweede helft om volop te wisselen. Doelvrouwen Phoebe van Bavel en Vicky de Regt wisselden van team.

Blijkbaar wilde Antje van Drunen zich direct bewijzen in de groep want binnen 3 minuten wist zij na een snelle loopactie de bal op doel te schieten. Helaas voor haar en haar team eindigde de bal hoog over.

Twee minuten later was het alweer raak. Jamie de Kort draaide bij haar tegenstander weg en kon de hoek uitkiezen; 8-1.

In de 47e minuut was het weer raak. In eerste instantie werd de vlot lopende aanval afgeslagen, maar het vervolg was prima en uiteindelijk wist Suus Tol de bal tegen de touwen te schieten; 9-1.

Nog was de honger naar meer doelpunten over. In de 63e minuut leek Charlotte Blaak van afstand te schieten, maar in plaats daarvan gaf ze een steekbal op Suzanne Dollekens. Van dichtbij wist zij goalie Vicky de Regt te omspelen en af te ronden; 10-1.

Het verzet van MO19 was nu helemaal over. In de 36e minuut wist Antje van Drunen op het middenveld de bal te veroveren en kon doorlopen op doel om vervolgens de hoek uit te kiezen; 11-1.

In de 79e minuut wist de terug in het veld gekomen Tanisha Nouwt tweemaal te scoren! Zodoende eindigde de wedstrijd met een monster score; 13-1, waarna de scheidsrechter de wedstrijd beëindigde.

Een hele welkome afsluiting voor SSS VR2, maar zeker niet voor SSS MO19. De meiden hebben zichzelf niet beloond voor de sterke progressie die zij de afgelopen maanden hebben laten zien. Natuurlijk waren een aantal speelsters afwezig, maar er liepen nog voldoende talenten rond om het VR2 moeilijk te kunnen maken. De enige binnen MO19 die zich wel liet zien is Fleur. De verbeten strijd die Fenna wel liet zien was goed te begrijpen.

De dames van VR2 lieten zich vandaag wel goed zien. Fel op de bal, vrij lopen en aanbieden, vlot lopende combinaties en een goede opbouw was vandaag te bewonderen. Het technisch duo zag de trainingsarbeid nu wel terug in deze wedstrijd en was duidelijk zichtbaar tevreden.

De nieuwelingen Zoë Metske en Antje van Drunen speelden zich vandaag in de kijker en zijn zeker een aanwinst voor SSS.

En hiermee eindigt ook het seizoen voor SSS VR2. De komende week nog twee maal trainen en daarna vakantie vieren. Fijne vakantie toegewenst!