Zinkwegse Boys JO17-1

Regio Cup Groep 4 25

19 juni 2021 12:00

J. Veldhoen

Na de knotsgekke wedstrijd van vorige week spelen we vandaag weer op ons eigen complex. We nemen het op tegen Zinkwegse Boys en dat was in oktober ook de laatste tegenstander voordat de competities werden stilgelegd. 4-0 werd het toen door twee goals van zowel Rick als Antonie. Gelukkig zijn we weer wat completer dan in Strijen. Jesper en David kwamen deze week goed door de trainingen heen en sluiten weer aan. Ties, Jent, Maarten en Daan zijn nog niet inzetbaar maar ook dat lijkt langzaam weer de goede kant op te gaan. Toch ontkomen we ook vandaag niet aan wat geschuif in de opstelling. Zo speelt Jesper vandaag weer eens ouderwets in de verdediging, want vijf goals dit seizoen lijkt me wel genoeg ;) Damian vult het team aan zodat we weer over twee wissels kunnen beschikken.

Zinkwegse Boys had zich de afgelopen weken behoorlijk versterkt maar daar lijkt vandaag geen sprake van. We lijken dus de grote favoriet maar daar is in de eerste 25 minuten nog weinig van te merken. Het is allemaal weer erg onrustig met veel hoge ballen waarvan het meerendeel ook nog niet aankomt. De Boys uit Oud-Beijerland gaan steeds meer geloven in een goed resultaat vandaag en krijgen ook zeker kansen. De grootste daarvan wordt echter om zeep geholpen door een laatste breedtepass naar iemand in buitenspelpositie. Ondanks het matige begin zijn er ook voor ons kansen, maar zowel Rick als Stevie krijgen de bal nog niet langs de keeper. Na een half uur spelen valt alles dan wel even goed. Stevie neemt een snelle vrije trap op Rick die de bal nu wel in het doel krijgt (1-0). Nog geen minuut later is het na dezelfde combinatie alweer 2-0 en weer twee minuten daarna knokt Rick zich langs een verdediger en laat hij ook hier de keeper kansloos (3-0). Een enorme dreun voor de bezoekers die nog amper beseffen wat er zojuist gebeurd is maar wel met een bijna kansloze achterstand de rust in gaan.

Jesper blijft geblesseerd achter in de dug-out en zo komt ook David nog in de verdediging terecht. Met Damian centraal op het middenveld zijn alle posities weer bezet. We gaan op zoek naar een vierde treffer om de wedstrijd helemaal te beslissen. Dat doelpunt zou er pas na meer dan een uur spelen komen. Ilan bereikt Antonie en die schiet de belangrijke 4-0 tegen de touwen. Zinkwegse Boys gelooft het dan verder wel en geeft vervolgens behoorlijk wat ruimte weg. Net als tegen OSV weten we daar ook nu wel raad mee. We combineren er lekker op los en dat levert nog een aantal goals op. Opnieuw is het Antonie die, nu na aangeven van Damian, voor 5-0 zorgt. Kort daarna kopt Stevie uit een corner de 6-0 binnen. Damian scoort met een afstandschot de 7-0 en het slotakkoord is voor Justin die een lage voorzet van Rick bij de tweede paal binnentikt (8-0). Een grote overwinning met zeker in de tweede helft goed uitgespeelde goals en een verdediging en keeper die knap de nul wisten te houden. Ook dat is uiteraard fijn. Volgende week de laatste wedstrijd voor de Regio Cup. Om 11:00 spelen we dan in Numansdorp.