26 juni 2021 11:00

Scheidsrechter

P. Blijdorp

Onbekend

De laatste ronde van de Regio Cup brengt ons in Numansdorp voor een wedstrijd tegen NSVV. De winnaar van vandaag eindigt achter Strijen als tweede in de poule, maar bij wedstrijden tussen SSS en NSVV maakt het eigenlijk helemaal niet uit of er nog iets op het spel staat. Die wil je gewoon winnen. Om 10 uur vertrok een groot deel van het team met de fiets naar Numansdorp, waar het hoofdveld voor deze wedstrijd was gereserveerd. En eerlijk is eerlijk, dat ligt er schitterend bij. In het verleden zijn hier toch toch de nodige duels uitgevochten tussen de seniorenteams van onze clubs en zeker niet in het nadeel van onze vereniging. Daar moeten wij dan maar een goed vervolg aan geven. We beschikken over een behoorlijk fit team. Alleen Daan is nog geblesseerd en aanvoerder Jesper is afwezig. Finn, die ook volgend seizoen in dit team te zien zal zijn, is er vandaag ook bij.

1e helft:
Het is vandaag ook de dag dat zowat alle coronamaatregelen vervallen en dus zien we weer volop publiek langs de kant. Al snel krijgen we een enorme kans om de score te openen na een goede actie van Stevie, maar zijn schot raakt de paal. Daarna wordt het wel erg slap van onze kant. We geven veel te veel ruimte weg en NSVV krijgt in deze fase behoorlijk wat kansen. Of het aan de onverwacht hoge temperatuur of het moordende fietstempo ligt is niet bekend, maar we stralen wel heel weinig energie uit en dat is vragen om problemen. Die problemen komen er ook na een half uur spelen. We staan totaal niet op te letten bij een ingooi en met één pass staat een Numansdorpse aanvaller helemaal vrij voor Michael en nu is het wel raak (1-0). Helemaal onterecht kun je dat niet noemen, maar vrijwel uit het niets draaien we nog voor de rust de score helemaal om. NSVV staat wel erg aanvallend en met een diepe bal staan we zomaar 1-op-1. Finn geeft voor op Rick, maar die wordt enorm gehinderd door de keeper en na een lange sprint is het uiteindelijk Ilan die de afvallende bal binnenschiet (1-1). In de extra tijd van de eerste helft krijgen we opnieuw alle ruimte en is het Finn die zo door kan lopen, de keeper omspeelt, en de bal in het lege doel werkt. Ruststand: 1-2.

2e helft:
Na een bekertje zelf meegenomen siroop (blijkbaar te veel werk voor NSVV) beginnen we aan de tweede helft. De Klaaswaalse siroop doet wonderen want in de tweede helft ziet het er al een stuk beter uit. De eerste kans is nog wel voor NSVV maar daarna is het Ilan die uit een corner tegen de lat kopt. NSVV blijft op zoek gaan naar de gelijkmaker maar geeft daardoor verdedigend enorm veel ruimte weg. Uit een counter is het Antonie die zo door kan lopen en de bal langs de keeper schiet (1-3). De thuisploeg probeert het dan nog wel maar Michael heeft een paar goede reddingen en anders staat er wel een eigen speler in de weg. Uit een nieuwe tegenaanval is het nu Rick die voor de keeper opduikt en hij klopt de keeper met een boogbal (1-4). NSVV geeft zich dan gewonnen en dus kunnen we de score nog wat opvoeren. Eerst is het Finn die in buitenspelpositie de bal van Rick krijgt en binnentikt, maar met de Numansdorpse vlagger nog bij de middenlijn vindt de scheidsrechter het allemaal wel prima (1-5). Met een afstandschot komt NSVV nog terug tot 2-5 maar het slotakkoord is weer voor ons. Na een combinatie tussen Antonie en Justin komt de bal bij Finn en die schiet van dichtbij hard in de kruising. We winnen met 2-6 maar daar zag het lange tijd toch niet naar uit. Ook deze keer trapte de tegenstander weer in de val door zeker in de tweede helft te aanvallend te spelen. Het is dit seizoen een vast patroon geworden: Een goal maken, de tegenstander vervolgens laten komen en vanuit de omschakeling de wedstrijd beslissen. Toch moeten we ook in staat kunnen zijn om zeker tegen mindere teams meer op de helft van de tegenstander te spelen. Daar valt in de komende jaren zeker nog wat winst te behalen. Voor dit seizoen rest ons nog twee weken training en een een wedstrijd tegen de dames en dan gaan we de zomerstop in.