Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

Na afgelopen dinsdag nog een fraaie overwinning te hebben behaald in een oefenwedstrijd tegen RKDEO in Nootdorp stond zaterdag de loodzware wedstrijd tegen IJFC in IJsselstein op het programma. IJFC is nog zonder verliespunten en gaat naar alle waarschijnlijkheid voor het kampioenschap spelen, terwijl SSS na drie wedstrijden nog altijd puntloos is. Reden voor het technisch duo Van Heusden/Veldhoen om het accent te leggen op verdedigend spelen.

Vandaag geen Tanisha Nouwt en uiteraard ook niet de geblesseerden Naomi Emaar en Ayikoru Bileti aanwezig, maar wel weer Antje van Drunen, maar deze zou de gehele wedstrijd de reservebank gaan bezetten.

Op een kletsnat sportpark en in de stromende regen ving de wedstrijd aan. Na drie maal achtereen een lastige hoekschop tegen te hebben gehad werd de bal uiteindelijk in de 8e minuut op de lat boven goalie Vicky de Regt geschoten.

Het verdedigend concept leek te werken maar in de 25e minuut was onze keeper kansloos op een fraaie afstandsschot van zo’n 25 meter; 1-0

Kort daarop blesseerde een speler van IJFC zichzelf na een sterke verdedigende actie van Fleur Doude van Troostwijk en moest hierna het veld verlaten.

Pas in de 33e minuut wist SSS voor het eerst aanvallend iets te betekenen, maar in de 39e minuut was het raak voor SSS. Een vrije trap vanaf de middellijn werd door Dilek Emir hoog in het strafschopgebied geschoten. De doelvrouw van IJFC kwam eruit, maar miste de bal, waarna de goed doorgelopen Jamie de Kort simpel de bal in het doel kon werken; 1-1.

In de extra tijd van de eerste helft kreeg SSS zelfs nog de kans op de voorsprong, maar de bal ging na een hoekschop voorlangs het vijandelijke doel.

In de 2e helft wist IJFC weer het “houtwerk” te testen, en ook nu weer via een afstandsschot.

Het verdedigende spel van SSS frustreerde de tegenstander. Het enige wat zij wel konden is op afstand schieten. Helaas was op een hard en laag schot in de hoek in de 59e minuut doelvrouw Vicky de Regt kansloos; 2-1.

Net als in de oefenwedstrijd tegen RKDEO moest onze spelverdeler Dilek Emir in de 65e minuut naar de kant met een blessure. Zij werd vervangen door Eline Verhorst en deze ging in de spits spelen, terwijl Linda Kruithof centraal op het middenveld kwam te staan.

SSS geloofde nog wel in een stunt, maar in de 70e minuut werd weer een afstandsschot op het doel van SSS geschoten. Waren de twee eerdere doelpunten al fraai, deze was magistraal en vanaf zo’n 25 meter verdween de bal net onder de lat; 3-1.

Inmiddels waren Iris van der Sluis en Maud de Bruin ingebracht voor Fleur Doude van Troostwijk en Marjolein Hilberts.

Er zou nog eenmaal gescoord worden en wel voor IJFC en uiteraard was dit weer na een prima afstandsschot; 4-1. In de allerlaatste minuut werd de lat opnieuw getest van het doel van SSS.

Ondanks het verlies kon SSS terugzien op een sterke wedstrijd. Het verdedigende concept lijkt te werken tegen een sterke tegenstander. IJFC had de verwachting een zwakke tegenstander te treffen en was gefrustreerd dat het een uur nodig had om SSS de wil op te leggen. Alleen met afstandsschoten wist IJFC gevaarlijk te worden. Een eerlijk is eerlijk, de ene was nog mooier dan de ander.

Niet alleen de spelers hadden een fysiek zware wedstrijd achter de rug tegen een team met spelers die niet alleen op voetbaltechnische kwaliteiten geselecteerd worden, maar blijkbaar ook op lengte. De gemiddelde lengte zal zo’n 1,80 meter zijn. Overigens maakte verzorger Frank de Kort vandaag overuren en was vandaag de man in het veld met de meeste meters!

Volgende week zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen sc ‘t Gooi VR1, welke afgelopen zaterdag zijn eerste punt in 5 wedstrijden wist te halen. Taak is dus om zaterdag de punten thuis te houden!