Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Onder prima weerscondities stond zaterdag de wedstrijd tegen CSW uit Wilnis op het program. CSW had uit 5 wedstrijden 4 punten behaald, terwijl SSS uit 4 wedstrijden geen enkel punt had behaald. Kortom in de thuiswedstrijd kon wellicht een punt -of zelfs meer- worden behaald.  Het team had deze week lekker getraind en was nagenoeg compleet, alhoewel een drietal spelers deze dag bij SSS VR3 aantraden.

Zoë Dam was deze week 15 jaar geworden en kon eindelijk officieel meedoen met VR2. Vanuit VR1 was opnieuw Janita Lookermans toegevoegd. Ook op de bank zat vandaag weer Fenna Urbanus. Zij overweegt ondanks haar lastige werktijden weer te gaan voetballen.

SSS begon sterk aan de wedstrijd, want binnen 10 minuten wist het drie goede kansen te creëren, maar de inzetten gingen net naast of werden gekeerd door de doelvrouw van CSW.

CSW nam het initiatief over en het veldspel werd voornamelijk op de helft van SSS uitgevochten. Desondanks wist de tegenstander niet gevaarlijk te worden, tot 5 minuten voor de pauze. Een fraai schot in de hoek werd vakkundig gekeerd door keeper Vicky de Regt. Vlak voor de rust moest ze opnieuw handelen en tikte ze de inzet van dichtbij over het doel.

In de reservetijd van de eerste helft kreeg SSS op een kansrijke plek een vrije trap toegekend. Zoë Metske nam deze, maar haar inzet verdween net naast de verkeerde kant van de paal.

De tweede helft startte zonder Zoë Metske. Voor haar kwam Iris van der Sluijs het veld in. Bij CSW kwam een nieuwe spits in het veld. Deze stevige en lange dame was bekend van eerdere wedstrijden tegen deze tegenstander en zou het de verdediging van SSS lastig gaan maken.

In de 50e minuut mocht SSS een vrije trap nemen op zo’n 20 meter afstand van het vijandelijke doel. Dilek Emir schoot echter te hoog.

Twee minuten later werd het doel wel getroffen, echter door CSW. Een bal in het eigen doelgebied verdween als uit het niets in het doel; 0-1. Een minuut later was het opnieuw raak. En ook nu wist CSW het doel te vinden. De organisatie was achterin niet op orde en de bal kon voorgebracht worden. In eerste instantie leek de aanval onderbroken te worden, maar de rechtsvoor wist toch een goed schot op doel af te werken. Onze doelvrouw kon deze inzet niet keren; 0-2.

In de 54e minuut maakte Jet van Eekelen het de verdediging van CSW lastig en wist de bal te veroveren en richting doel af te stomen. De uitstekende laatste vrouw kon haar alleen keren door een overtreding te maken. Voor de leidsman was dit een overtreding op een doorgebroken speler en gaf direct rood. Een meevaller voor SSS, maar een zware tegenvaller voor CSW, zeker toen de vrije trap door Jamie de Kort listig in het doel werd gewerkt; 1-2.

Het technisch duo Van Heusden/Veldhoen wijzigde in de 62e minuut hun spelconcept door een extra aanvaller in te brengen. Zodoende haalde zij Marjolein Hilberts en Jet van Eekelen naar de kant ten gunste van Tanisha Nouwt en Zoë Dam, die hiermee haar officiële debuut maakte in de competitie.

In de 73e minuut wist onze spits Linda Kruithof de bal in het strafschopgebied bij zich te houden. Slim ging zij onderuit nadat zij werd vastgehouden. De scheidsrechter kende een strafschop toe die Dilek Emir onberispelijk inschoot; 2-2.

CSW stond onder zware druk en het wachten was op een nieuwe treffer van SSS. Een vrije trap in de 90e minuut van Dilek Emir leek het doel in te gaan, maar ging helaas rakelings over de doellat.

In de extra tijd kreeg SSS achter elkaar nog een aantal hoekschoppen te nemen. Uit de laatste hoekschop wist Tanisha Nouwt raak te koppen. Helaas keurde de scheidsrechter dit doelpunt af vanwege afhouden van de doelvrouw. De vraag was echter of dit niet een eigen spelers was dit haar keeper hinderde. Hierna floot de scheidsrechter de wedstrijd af.

Ondanks dit gelijkspel was er tevredenheid alom. Na twee onnodige tegendoelpunten was de veerkracht groot binnen SSS. Hard werken voor een goed resultaat, waarbij iedere speler zich positief liet gelden. Op basis van de kansen-verhouding had SSS kunnen winnen en het geluk ontbeert het team al geruime tijd, maar de beslissingen vanuit de leidsman vielen dit keer de goede kant op, behoudens natuurlijk het afgekeurde doelpunt in de laatste seconden.

Het drietal die aan SSS VR3-kant meespeelden kwamen met winst terug in Klaaswaal. Tegen Transvalia in Rotterdam werd een winst behaald van 0-3. Chapeau meiden!

Volgende week wacht de wedstrijd tegen Sporting ’70 in Utrecht.