EDE GLD
tel. 0318-636579

Vandaag stond de allereerste competitiewedstrijd op het programma tegen Blauw Geel ’55 VR1  in Ede. Net als SSS zal Blauw Geel -is de verwachting- dit seizoen moeten strijden voor behoud in de 1e klasse. Het was dus van belang om met een goed resultaat huiswaarts te keren. Eerst werd ’s ochtend op de vereniging ontbeten, waarna het hele gezelschap met de bus richting Ede reisde.

Grote domper op voorhand was het ontbreken van doelvrouw Vicky de Regt, maar nog meer door de blessures van haar vervangers Lisa van der Mijle en Alicia Belder. Dit leverde een groot vraagstuk op voor het technisch duo. Uiteindelijk werd gekozen voor Antje van Drunen die in het verleden wel vaker had gekeept bij haar vereniging. Uit VR1 sloot Rhiannon van Kan aan.

Het technisch duo Van Heusden en Veldhoen gingen voor een aanvallend concept. Hoog spelen, kort dekken en jagen op de bal om zodoende zo min mogelijk druk uit te kunnen laten oefenen op het doel van Antje van Drunen.

In de 8e minuut ging het al mis. Een misverstand tussen onze doelvrouw en de verdediging kon simpel afgestraft worden; 1-0. Vier minuten later was het al weer raak. Bij het uitverdedigen werd het schot geblokt en kon de spits van Blauw Geel vrij voor goalie Antje van Drunen komen om het vervolgens knap af te ronden; 2-0.

Een minuut later had SSS de aansluittreffer kunnen maken, maar vrij voor de keeper van Blauw Geel kon Linda Kruithof de bal niet goed raken, maar in de 18e minuut scoorde ze wel; 2-1.

Lang van deze aansluittreffer kon SSS niet genieten, want een minuut later lag de bal weer aan de andere zijde in het doel, na een strakke vrije trap belandde de bal na een fraaie kopbal over onze doelvrouw en onder de lat; 3-1.

In de 37e minuut diende Zoë Metske zich te laten vervangen i.v.m. een blessure. Voor haar kwam Fleur Doude van Troostwijk het veld in. Diezelfde speler wist kort daarop vanaf de 16-meter lijn knap op doel te schieten, maar de goalie van Blauw Geel reageerde attent.

Na knullig balverlies bij een ingooi werd de bal hoog ingebracht door Blauw Geel. De aanvaller van de tegenstander reageerde goed en schoot hard op de lat, waarna de bal via het hoofd van Antje van Drunen alsnog in het doel verdween; 4-1.

In de extra 5 minuten die de leidsman liet spelen kreeg SSS nog driemaal de mogelijkheid te scoren, maar jammerlijk was dat niet het geval.

De tweede helft startte SSS goed. In de 49e minuut wist Linda Kruithof door te breken. Alleen voor de keeper van Blauw Geel gaf zij een passje opzij naar de meegelopen Charlotte Blaak. Het passje was niet goed, en haar medespeler kon met deze grote mogelijkheid niets doen.

De achterhoede van Blauw Geel had moeite met de ballen die net over hen verdwenen. Daarom werd er meer snelheid gebracht in de voorhoede van SSS door in de 57e minuut Ayikoru Bileti in te brengen voor Rhiannon van Kan.

SSS had het heft in handen, maar wist geen mogelijkheid tot een doelpunt te creëren. In de 72e minuut werd er nog meer snelheid in het team ingebracht door Linda Kruithof te vervangen door Eline Verhorst.

SSS was volop in de aanval. Bij een uitbraak van Blauw Geel kwamen 5 aanvallers tegenover 2 verdedigers te staan. In eerste instantie wist de verdediging nog tegen te houden, maar de bal werd toch vanaf zo’n 25 meter hard ingeschoten. Over de uitgelopen Antje Van Drunen verdween deze fantastische uithaal vlak onder de lat; 5-1.

De uitslag was geflatteerd, maar SSS kreeg nog drie grote mogelijkheden om de uitslag draaglijker te maken, maar ging slordig om met deze kansen. In blessure tijd wist Charlotte de uitslag iets draaglijker te maken door van dichtbij de bal in de touwen te jagen; 5-2.

Na 8 minuten (…) extra tijd floot de scheidsrechter deze wedstrijd af. De leidsman had zijn handen vol gehad om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij had geen kaart getrokken, maar had dat wel moeten doen. Een aantal spelers binnen SSS hadden volop gesolliciteerd, maar hij weigerde dit te doen. Ditzelfde gold ook overigens voor de spelers van Blauw Geel.

SSS heeft niet verloren door de scheidsrechter en zeker ook niet door de tegenstander, maar vooral van zichzelf. Blauw Geel frustreerde een aantal spelers van SSS en deze frustratie leidde weer tot slecht spel en gedrag. Ook het ontberen van Vicky de Regt als vaste doelvrouw heeft niet geleid tot deze verliespartij. Antje van Drunen heeft zich verdienstelijk gemaakt in deze moeilijke strijd. Hopelijk komt ze ongeschonden uit deze wedstrijd, ondanks een paar zware aanvallen op haar.

In de thuiswedstrijd moet er “gemakkelijk” gewonnen kunnen worden van dit team uit Ede, maar dan moet er wel geluisterd worden naar de instructies vanaf de bank, want van het spelconcept waarop Van Heusden/Veldhoen hadden gehamerd kwam niets terecht. “Uithuilen en wonden likken” lijkt het beste en leren van deze wedstrijd!

Komende dinsdagavond spelen de dames een oefenwedstrijd om 20:00 uur thuis tegen Den Hoorn VR1.