Sponsors

IJzendijke te sterk!

IJzendijke VR1

8 - 1

SSS VR2

...
9'
...
23'
...
25'
...
43'
...
47'
...
51'
...
58'
...
61'
82'
Assist: Dilek Emir

Competitie

1e klasse A

Datum

9 oktober 2021 14:00

Scheidsrechter

D.C. van Gorp

Accommodatie

Sportpark IJzendijke
Mauritsweg 1 A
4515LA
IJZENDIJKE
tel. 0117-301643

Zaterdag werd de wedstrijd gespeeld tegen IJzendijke in het gelijknamige plaatsje in Zeeuws Vlaanderen. IJzendijke was 4 weken geleden een tegenstander in de bekercompetitie en won in een gelijkwaardige wedstrijd met 1-3. Al moet worden gezegd dat de tegenstander destijds was verzwakt door het missen van een aantal spelers.

SSS kon niet in de sterkste opstelling starten. Charlotte Blaak ontbrak en ook Antje van Drunen moest verstek laten gaan. Ayikoru Bileti was afgelopen dinsdag geblesseerd geraakt tijdens de training. Ook Marjolein Hilberts haakte af na de warming-up en moest met een blessure in de dug-out plaatsnemen.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Na 10 minuten wist IJzendijke te scoren via een afstandsschot. De pauze werd uiteindelijk bereikt met een 5-0 achterstand. IJzendijke was op alle fronten veel beter en volgens het thuispubliek had het nog nimmer zo sterk gespeeld. SSS had twee hoopvolle afstandsschoten en een vrije trap van Dilek Emir die vlak onder de lat door de keeper werd gepareerd, daar tegenover staan. Na een half uur moest ook Rhiannon van Kan naar de kant met een blessure die haar al lange tijd plaagt. Eline Verhorst was haar vervanger.

De tweede helft stond in het teken van voorkomen van nog meer tegendoelpunten, maar na een kwartier stond het al weer 8-0. Vanaf dat moment ging IJzendijke een tandje lager spelen en ook een aantal wissels zorgden voor minder kwaliteit binnen de lijnen. Eline Verhorst stond op een “eilandje” in de spits en raakte behoorlijk gefrustreerd van deze ondankbare taak.

SSS kwam meer toe aan voetballen en vooral onze spits zorgde voor flink wat onrust in de defensie van IJzendijke. Een niet nader te noemen speler van SSS maakte na een overtreding op haar een opmerking. Een opmerking die langs de lijnen voor veel hilariteit zorgde, maar bij de defensie van IJzendijke blijkbaar tot irritatie leidde getuige de volgende overtreding op haar. @Remco: je hebt een bijzonder zusje!

De vrije trap die hieruit volgde werd door Dilek Emir op het hoofd geplaatst van Linda Kruithof, die op haar beurt de bal over de uitgelopen keeper kopte; 8-1.

Tien minuten later floot de leidsman -met een 50-jarig jubileum als scheidsrechter!- de wedstrijd af.

Een zwakke wedstrijd van SSS tegen misschien wel de sterkste tegenstander in de competitie leverde dit grote verlies op. De dames spelen pas weer op 30 oktober. Dan speelt het tegen IJFC in IJsselstein. Deze tegenstander is nog zonder puntenverlies. Na een teleurstellend optreden tegen Blauw Geel en nu een zwak optreden tegen IJzendijke wordt het tijd punten te pakken.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!