Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Vandaag stond er opnieuw een bekerwedstijd op het programma en wel thuis tegen IJzendijke VR1 uit het gelijknamige plaatsje in Zeeland. IJzendijke is voor SSS meer dan bekend en zullen we ook in de competitie tegenkomen. Dat het een moeilijke wedstrijd zou gaan worden was op voorhand duidelijk.

Aanvoerder Jamie de Kort kon vandaag niet meespelen. In de wedstrijd tegen Barendrecht raakte zij geblesseerd en moet daarom een aantal wedstrijden rust nemen. Keeper vandaag was Alicia Belder. Door het ontbreken van onze aanvoerder kwam Linda Kruithof centraal op het middenveld en begonnen Tanisha Nouwt en Antje van Drunen in de spits.

Onder prima omstandigheden kon de wedstrijd beginnen. Al vroeg in de wedstrijd diende IJzendijke een wissel toe te passen, nadat de laatste vrouw geblesseerd uitviel. Dit terwijl het team met maar 12 spelers naar Klaaswaal was gekomen. IJzendijke had gedurende de eerste helft meer balbezit, maar de betere kansjes waren voor SSS. In de 20e minuut kreeg de tegenstander toch een goede mogelijkheid en deze werd dan ook direct vakkundig afgerond; 0-1.

Voor de tweede helft werd Tanisha Nouwt vervangen door Zoë Metske. Inmiddels was het gaan regenen en het zou alleen maar harder gaan regenen. In de 50e minuut kreeg SSS op een kansrijke plek een vrije trap toegekend. De inzet van Dilek Emir verdween richting de kruising, maar was net te zacht ingeschoten om de keeper van IJzendijke te verrassen. SSS was op zoek naar de gelijkmaker, waardoor er ruimte kwam voor de tegenstander. Na een snelle uitbraak in de 58e minuut  werd de bal laag, hard en diagonaal in de hoek geplaatst. Alicia Belder was kansloos op deze inzet; 0-2. Vier minuten later wist onze goalie de bal wel te pareren, waardoor er nog hoop bleef op een goed resultaat. In de 66e minuut werden de moegestreden Antje van Drunen en Jet van Eekelen vervangen door Kim Vermaas en Eline Verhorst.

In de 72e minuut was daar dan de terechte aansluittreffer. Zoë Metske wist zich vrij te spelen van haar directe tegenstander om vervolgens een prima assist te geven op de doorgelopen Linda Kruithof. Deze wist vervolgens de bal tegen de touwen te schieten; 1-2.

Een kwartier voor tijd werd Marjolein Hilberts vervangen door Maud de Bruin. De instructies vanaf de zijlijn voor het team waren duidelijk. Jagen op de gelijkmaker en 1-op-1 spelen, waardoor er wel meer ruimte ontstond. Drie minuten voor tijd wist helaas niet SSS het doel te vinden, maar wel IJzendijke middels een prima afstandsschot uit het niets. Kort daarop floot de goed leidende scheidsrechter de sportieve wedstrijd af.

Drijfnat, maar met toch een goed gevoel gingen onze spelers richting de kleedkamer. En terecht! IJzendijke was vandaag de te kloppen tegenstander. Dat het (net) niet lukte, is jammer. Toch presteert het team iedere week beter. Linda Kruithof centraal op het middenveld zorgde vandaag voor een betere aanvoer richting de spitsen, terwijl zijzelf ook kansen kreeg. Ook de nieuwelingen binnen het team laten steeds meer zien dat zij de dingen oppakken uit de trainingen en richting het noodzakelijke niveau groeien.

Komende maandagavond speelt SSS VR2 een uitwedstrijd bij Binnenmaas. Deze wedstrijd zal in het teken staan van speelminuten voor de spelers die vaker op de bank zitten. Kan een leuke wedstrijd worden. En zaterdag speelt SSS VR2 een thuiswedstrijd tegen het Ridderkerkse RVVH VR2. Goed om te vernemen dat de wedstrijd van vandaag tussen SSS VR1 en RVVH VR1 met een 3-1 winst werd afgerond. Voor beide wedstrijden bent u natuurlijk weer van harte welkom.

Nog even dit. Voetbal is feitelijk een spel tussen 22 mensen die de bal proberen te veroveren om deze vervolgens z.s.m. weer weg te schieten en hopelijk dat deze uiteindelijk tussen twee palen beland. Kortom, er zijn veel belangrijkere zaken in het leven. Het team liet dit vandaag duidelijk merken door twee betrokkenen een hart onder de riem te steken door deze naar de kleedkamer te halen, een korte speech te houden en een bos bloemen aan te bieden. Geweldig, ben trots op dit team!