SSS VR2

30'
71'

28 augustus 2021 14:00

Zaterdag 28 augustus stond de wedstrijd tegen het Rotterdamse XerxesDZB VR1 op het programma.

SSS kampt nog altijd met een lijst met blessure gevallen of voetballers die terugkomen van een blessure. Op de lijst met blessure gevallen konden helaas Laura Trovato en Charlotte Blaak toegevoegd worden. Kim Vermaas ontbrak nog i.v.m. vakantie. Dit waren redenen waarom vandaag een hele jonge groep meiden het veld werden ingestuurd.

De wedstrijd ging gelijk op met aan beide kanten kansjes op een voorsprong. In de 25e minuut ving Suus Tol de bal op ver op de eigen helft en begon met een slalom en een demarrage op het vijandelijk doel. Op zo'n 25 meter schoot zij hoog en hard op het doel. De inzet ging net naast, maar de actie verdiende een beter lot.

In de 29e minuut was het dan wel raak. Linda Kruithof werd strak aangespeeld en speelde haar directe tegenstander uit om vervolgens de bal in de lange hoek van het doel te plaatsen; 0-1.

In de 40e minuut was het bijna weer raak door onze spits. Op een sterke fysieke actie van medespits Eline Verhorst werd zij gevonden, maar op haar prima schot werd eveneens prima gereageerd door de doelvrouw van XerxesDZB.

Aan de andere kant had de fysieke sterke spits van XerxesDZB een fraaie actie en omspeelde meerdere verdedigers van SSS, maar op het laatste moment wist laatste vrouw Sanne Kamper de bal weg te tikken voordat de spits hard kon uithalen.

In de 45e minuut kon SSS bijna de voorsprong verdubbelen, maar op een strak genomen hoekschop van Fleur van Troostwijk kopte Dilek Emir de bal net boven de lat.

In de extra tijd van de eerste helft kreeg Eline Verhorst een moeilijke kans, maar toch wist zij de bal op doel te schieten. Wederom keepte de doelvrouw van XerxesDZB attent en keerde hiermee haar inzet.

In de twee helft werden Dilek Emir en Iris van der Sluis vervangen door Lisa Leeuwestein en Zoë Metske.

In de 49e minuut kreeg de thuisploeg bijna de gelijkmaker, maar Marjolein Hilberts wist de bal vlak voor de doellijn weg te werken. XerxesDZB joeg op de gelijkmaker en kreeg ook kansen hierop, maar doelvrouw Vicky de Regt bleef een sta-in-de-weg.

In de 55e minuut werd een overtreding begaan op Eline Verhorst en kreeg SSS een vrije trap toegekend. Jamie de Kort schoot de bal vanaf 25 meter in de hoek van het doel, maar ook nu wist de doelvrouw van XerxesDZB stijlvol te redden.

Een half uur voor het einde van de wedstrijd werden Linda Kruithof en doelvrouw Vicky de Regt naar de kant gehaald. Hiervoor kwamen Antje van Drunen en Lisa van der Mijle. Kort daarop werd ook de inmiddels uitgebluste Fleur van Troostwijk vervangen door Nova van Dam.

In de 72e minuut was het uit het niets raak voor XerxesDZB. Een hoekschop kwam ongelukkig op een van de vele benen en caramboleerde vervolgens in het net; 1-1.

Een kwartier voor tijd werd spits Eline Verhorst naar de kant gehaald en werd Tanisha Nouwt het veld ingestuurd om alsnog de winst mee naar huis te nemen.

In de allerlaatste minuut kreeg aanvoerder Jamie de Kort een levensgrootte kans om haar sterke optreden te belonen met een doelpunt, maar ze kreeg de bal niet langs of onder de keepster van XerxesDZB. En zo eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel.

Een redelijk sportieve strijd tussen de beide teams was vandaag te aanschouwen. Alleen de scheidsrechter was in de eerste helft “lachwekkend”. Het merendeel werd in het nadeel van SSS gefloten. Assistent-scheidsrechter Richard Tuc vroeg zich hardop waarom hij deelnam aan deze wedstrijd, want zijn beslissingen werden vaak overruled. Echter een zware overtreding van SSS-zijde werd ook genegeerd, waarop terecht ook de thuisploeg zich afvroeg “wat doet die man met die fluit toch?”. Gelukkig floot de umpire de tweede helft beter.

Misschien was het resultaat teleurstellend, maar het technisch duo Van Heusden/Veldhoen gebruikte deze oefenwedstrijd duidelijk om te experimenteren. Zij kunnen volop positieve punten halen uit deze wedstrijd. Duidelijk was dat de nieuwe meiden nog zoekende zijn naar hun nieuwe rol in het veld en moeite hebben met het snelle spel. Ook conditioneel was het duidelijk zwaar op het warme Faas Wilkes sportpark. Een tegelijkertijd zie je de trainingsarbeid van de laatste weken terug tijdens de wedstrijd. De opbouw vanuit het achterveld was vandaag veel beter verzorgd. Ook de korte combinaties werden goed gevonden.

Komende dinsdag werd ’s avonds een oefenpartij gespeeld tegen IFC in Hendrik-Ido-Ambacht. Kan een hele leuke wedstrijd worden!