Smitshoekse Baan 25
2993BZ
BARENDRECHT
tel. 0180-615275

Drie dagen na de 10-0 overwinning op Slikkerveer komen we alweer in actie. Er staat vandaag een uitwedstrijd bij Smitshoek gepland. Hoewel we nog met zonnig weer vertrekken, wordt het onderweg ontzettend mistig. Gelukkig is dat bij aankomst weer verdwenen. Met Smitshoek treffen we een tegenstander die ongetwijfeld van een hoger niveau zal zijn dan Slikkerveer. Ook zij hadden daar namelijk weinig moeite mee. Voor de rest verloren ze wel het meerendeel van de wedstrijden, al was dat wel vaak net aan. Het is dus zeker geen tegenstander waar je makkelijk van wint, al moeten de drie punten natuurlijk wel gewoon mee naar Klaaswaal.

1e helft:
Hoewel de meeste oude kunstgrasvelden bij Smitshoek inmiddels zijn vervangen, hebben ze er voor ons toch nog eentje gevonden. Het zorgt voor een rommelige beginfase waarbij beide teams vooral moeten wennen aan de soms rare bewegingen van de bal op dit veld. De thuisploeg zal dit vaker meemaken en gaat er wel iets beter mee om. We verliezen veel duels en het lukt maar zelden om de bal even in de ploeg te houden. Op wat zwakke afstandschoten na komen we verder niet in de problemen, maar om zelf ook gevaarlijk te worden zal er toch een tandje bij moeten. In het tweede deel van de eerste helft gaat dat een stuk beter. We hebben wat meer controle en zijn regelmatig op de helft van de tegenstander te vinden. Na wat gemiste kansen is het na 23 minuten spelen wel raak. Seb raakt met een stift eerst nog de lat maar bij de tweede paal staat Luuk die de bal alsnog in kan tikken (0-1). We hebben dan de smaak te pakken en een nieuwe stift van Seb belandt nu tegen de paal. Al snel volgt er toch een tweede doelpunt. Een mooie aanval waarbij het uiteindelijk Milo is die de bal net voor een botsing met de keeper nog opzij kan leggen en Luuk simpel raak kan schieten. Even wordt er nog gedacht aan buitenspel, maar er wordt niet gevlagd dus het doelpunt telt (0-2). Ook in de slotfase zijn de kansen voor ons, maar is het steeds net niet. De beslissing zal dan na de rust moeten volgen.

2e helft:
Ook deze helft begint wat rommelig en ligt het spel veel stil. Al is dat met een 0-2 voorsprong op zak al wat minder erg. We blijven ook nu het betere team en komen op 0-3. Een corner van Milo stuitert langs iedereen, waarna Seb met een volley de bal binnen kan schieten. Daarna wordt het open huis bij Smitshoek en wordt het ook al snel 0-4. Opnieuw een prima uitgespeelde goal zoals we dat ook woensdag zagen. Luuk houdt goed het overzicht en legt breed op Seb, die bij de tweede paal binnen kan tikken. Na 47 minuten moet Kris voor het eerst serieus in actie komen, maar hij zou ook vandaag zijn doel schoon houden. Aan de andere kant wordt er nog wel gescoord. Nu is het Raf die de vrijstaande spelers voor het uitkiezen heeft en het is Luuk die zijn hattrick compleet mag maken: 0-5. Ondanks nog wat goede kansen blijft het daar bij en fluit de jonge scheidsrechter, die het overigens prima deed (15 jaar, toch knap), voor het einde. Zo komen we gedeeld aan kop en kunnen we afwachten of Overmaas maandag nog punten gaat verspelen bij Rhoon. Het lijkt mij sterk, maar je weet het natuurlijk nooit. Zelf komen we dan woensdag weer in actie. Op eigen veld spelen we dan de laatste wedstrijd tegen Hermes DVS JO15-1.