Effectief JO15-1 wint ook laatste wedstrijd

Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Heel even leek het er deze week op dat we onverwacht koploper waren geworden door de nederlaag van Overmaas bij Rhoon afgelopen maandag. Een dag later had Overmaas ineens weer gewonnen en zakten we weer naar de tweede plaats. Ondanks dat kunnen we terugkijken op een goede start van het seizoen, waarin we 8 van de 9 wedstrijden wonnen. Die ene nederlaag blijkt dus helaas wel het verschil te gaan worden tussen de eerste en tweede plaats in deze poule, maar daar kunnen we nu toch niks meer aan veranderen. Met 15 goals en nul tegentreffers in de laatste twee wedstrijden hebben we ook ons doelsaldo flink opgehaald. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om ook de tiende wedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. Tegenstander Hermes DVS JO15-1 heeft zich echter nog geen enkele keer laten wegspelen. Eens kijken of dat ons wel lukt.

Al binnen een paar minuten staan we uit het niets op voorsprong. Luuk komt op de rand van het strafschopgebied in balbezit en schiet verrassend uit de draai. De keeper kan de bal vervolgens alleen nog de hoek in zien gaan (1-0). Dat is lekker beginnen. Echt overtuigend is het ook daarna niet van onze kant. Het oogt allemaal erg onrustig met veel foute passes. Nou doen wij dat in ieder geval nog op plekken waar het geen gevaar oplevert. Tegenstander Hermes DVS gaat met name op eigen helft een paar keer behoorlijk de mist in en daar maken we goed gebruik van. Luuk snoept de bal af van een verdediger, legt breed op Raf en die kan simpel binnentikken (2-0). Daarna is het Raf vanaf rechts met een scherpe voorzet en Seb is bij de tweede paal net op tijd om de bal erin te glijden (3-0). Zo denk je als tegenstander dat je lekker meedoet en sta je na een kwartier spelen met 3-0 achter. Ook dat is een kwaliteit maar we hopen toch voetballend wel wat meer te brengen. Deze helft lijkt dat er in ieder geval niet meer in te zitten. We moeten het nog steeds hebben van fouten van de tegenstander. Zo redt de keeper nog knap op een schot van Luuk in de korte hoek en even later omspeelt hij de keeper maar belandt de bal in het zijnet. Net voor het rustsignaal is hij wel trefzeker als Seb de bal meegeeft en Luuk de keeper kansloos laat. 4-0 zonder echt goed te spelen, wat een luxe.

In de tweede helft proberen we duidelijk meer de combinatie te zoeken. We zien een hoger tempo en betere aanvallen maar nu ontbreekt steeds net die laatste pass om tot een kans te komen. We zijn in ieder geval wel veel meer aan de bal dan in de eerste helft en geven weer niets weg. Het zou uiteindelijk duren tot de 66e minuut voordat we het net weer weten te vinden. Nu lukt een combinatie tussen Sem L, Seb en Luuk wel waarna de laatste voor de 5-0 zorgt. Kort voor het einde maakt Luuk er ook nog 6-0 van. Na een mooie pass van Seb over de verdediging heen knalt hij de bal in de bovenhoek. Zo zijn we het eerste team dat met grote cijfers van deze tegenstander wint en dat in één van onze mindere wedstrijden. We waren wel enorm doeltreffend vanavond. Met 18 punten uit 7 wedstrijden lijkt een verdiende stap omhoog eraan te komen, maar daarvoor zullen we de nieuwe indelingen af moeten wachten. Er bestaat zelfs nog een kleine kans dat we deze bekerfase als koploper afsluiten. Dan zal Overmaas zaterdag wel thuis van Smitshoek moeten verliezen. Wie daar geld op inzet kan vast heel rijk worden. Wij komen op maandag 25 oktober weer in actie als we het in een oefenwedstrijd opnemen tegen IJVV de Zwervers JO15-1, momenteel koploper in de eerste klasse. Die zaterdag erna beginnen we dan aan een nieuwe competitie.