Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Amper bijgekomen van woensdagavond komen we vandaag alweer in actie. De overwinning op SHO heeft het team een enorme boost gegeven in aanloop naar de bekerwedstrijden. In die beker treffen we voornamelijk Rotterdamse clubs en vandaag staat de eerste al op het programma. Spartaan'20 JO15-4 is namelijk de eerste tegenstander in een serie van zeven wedstrijden die duurt tot het weekend van 16 oktober. De eerste twee teams plaatsen zich voor de volgende ronde, maar zover willen we uiteraard nog niet vooruit kijken. Het zal vandaag al moeilijk genoeg worden. Zeker omdat we nog steeds te maken hebben met de nodige blessures en dan blijkt 13 spelers toch wel een heel krap aantal. Aangezien ook andere teams vanaf nu in actie komen wordt het lenen van spelers wel wat lastiger. Gelukkig kunnen we Sam van de JO15-2 nog een helftje gebruiken, voordat hij voor zijn eigen wedstrijd op pad gaat. De tweede helft moeten we dan toch echt op eigen kracht doen. Uit voorzorg blijven de niet fitte Raf, Luuk en Timo in de eerste helft langs de kant. Het zorgt ervoor dat we noodgedwongen moeten schuiven in de opstelling om 'de 11' in het veld allemaal een plekje te geven. Het wordt spannend hoe dat gaat uitpakken.

Over de eerste helft kunnen we vrij kort zijn. Die was gewoon niet goed genoeg. De inzet is er echt wel, maar Spartaan'20 is gewoon net iets feller en zo verliezen we veel te veel duels om aan het voetballen te komen. Als we dan eenmaal aan de bal komen ligt er echt wel wat ruimte maar ook dan maken we de verkeerde keuzes. We krijgen via Milo nog wel een grote kans maar hij schiet net voorlangs. Spartaan'20 rijgt de kansen overigens ook niet aaneen. Uiteindelijk helpen wij ze zelf in het zadel als we twee keer de fout ingaan en het net zo vaak wordt afgestraft (0-2). Voor het eerst dit seizoen op achterstand en het spelbeeld biedt weinig houvast. In het resterende deel van de eerste helft wordt de schade gelukkig beperkt. We kunnen aan de bak in de tweede helft.

Luuk en Raf worden in de rust klaargestoomd voor de tweede helft. Bart kan daardoor weer een linie naar achteren en zo keren we weer terug naar een vertrouwde opstelling. Het verschil is meteen merkbaar want vanaf de aftrap loopt het als een trein. Al in de eerste minuten creëren we een paar goede kansen. Het gevaarlijkste moment is een schot van Luuk dat tussen allerlei benen door net langs de paal gaat. Het duurt gelukkig niet lang voordat de aansluitingstreffer alsnog valt. Een mooie dieptepass zorgt ervoor dat Luuk oog in oog met de keeper komt te staan en hij schuift de bal netjes in de hoek (1-2). Zo zijn we alweer een stukje dichterbij. Na een kwartier in de tweede helft krijgen we de kans om weer op gelijke hoogte te komen. Een hoge bal wordt in het eigen strafschopgebied met twee handen opgevangen en dat levert een penalty op. Daar is dit seizoen nog niet op getraind, maar Seb schiet de bal gewoon binnen (2-2). Spartaan'20 is het nu echt helemaal kwijt en het duurt niet lang voordat we zelfs op voorsprong komen. Opnieuw kan Luuk zo op de keeper af en deze keer is het raak met een lobje (3-2). Drie minuten later wordt het ook nog 4-2. De eerste goal van Milo dit seizoen is een mooi afstandsschot over de keeper heen. Inmiddels heeft Raf het veld weer moeten verlaten en neemt Sem G zijn positie op het middenveld over. Met nog 10 minuten te spelen zorgt Seb bijna voor de beslissing maar hij raakt de paal. Daarna is het vooral zorgen dat we niet meer in de problemen komen. Geen gekke dingen meer doen en gewoon de punten binnenhalen. Spartaan'20 probeert nog een slotoffensief op gang te brengen, maar ook dat levert eigenlijk niets meer op. Het blijft bij 4-2 en daar zag het na de eerste helft toch echt niet naar uit, maar dankzij een prima tweede helft houden we de punten alsnog in Klaaswaal. Volgende week spelen we voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd. Om 15:00 spelen we dan naast het stadion van Excelsior tegen de JO15-2 van de amateurtak. Zij wisten op deze eerste speeldag de grootste zege te behalen en staan dus bovenaan. Ook dat wordt dus weer een mooie uitdaging.