Langeweg 22
3262LE
OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-612740

Na de nederlaag van vorige week tegen Groote Lindt staat vandaag de derby tegen OSV aan de Lange weg in Oud-Beijerland op het programma.

Afhankelijk van de resultaten elders kan SSS bij winst alsnog de 2e periodetitel pakken. OSV vinden we dit jaar verrassend genoeg niet bovenin de ranglijst maar onderin. In derby’s gelden echter andere regels en doet de stand op de ranglijst er niet toe.

Al binnen 1 minuut kijkt SSS tegen een 1-0 achterstand aan als uit een voorzet de bal, gedragen door de wind, bij de tweede paal achter Guus Tieleman in het doel verdwijnt.

Vanaf dat moment kan OSV hun favoriete spelletje spelen door rustig achter over te leunen en te loeren op de counter. Het duurt tot de 30e minuut voordat we het eerste gevaar van SSS te zien krijgen als een schot van Frank van der Linden via de lat overgaat. Direct daarop is het OSV dat de stand in de 32e minuut op 2-0 brengt door middel van een goed en snel uitgevoerde counter.

In minuut 40 is het wederom Frank van der Linden die een voorzet van Stan de Bruin aanneemt en alleen voor de OSV keeper staat maar die redt prima en zo gaan we rusten met een 2-0 achterstand.

In de rust blijkt dat Roy van Raam niet verder kan en wordt vervangen door Stefan Bervoets.

Ook in de tweede helft is het OSV dat loert en SSS dat niet echt gevaarlijk voor het OSV doel kan komen.

OSV strijdt voor elke meter en SSS laat niet zien dat het vandaag de 2e periodetitel kan grijpen. Over het hele veld kwam SSS felheid en agressie tekort. OSV had zich mentaal goed ingesteld op SSS en was niet van plan om de mannen uit Klaaswaal een vrijbrief te geven voor een makkelijke middag.

Als OSV na 60 minuten op een 3-0 voorsprong komt lijkt de wedstrijd gespeeld.

In de resterende tijd komt SSS wel iets beter in de wedstrijd . Er is een fout achterin bij OSV nodig om Dennis den Haan in staat te stellen om de 3-1 te maken.

SSS probeert het de laatste 20 minuten nog wel maar echt gevaarlijk wordt de BTS brigade van Henk Dirven niet meer. Naast Roy van Raam moesten in de 2e helft ook Feni Bileti en Tim van Zetten geblesseerd het veld verlaten en stroomt de ziekenboeg aardig vol.

Het wordt nog zuurder als na afloop blijkt dat een eventuele winst de 2e periode had opgeleverd, doordat zowel LMO als Rhoon hun wedstrijd verliezen.

Na twee opeenvolgende nederlagen heeft Nieuwerkerk nu weer een gaatje geslagen van 5 punten met SSS. SSS moet weer op zoek naar het goede gevoel en dat begint volgende week zaterdag met een thuiswedstrijd tegen BZC/Zuiderpark.