3062CT
ROTTERDAM
tel. 010-4211444

SSS moet voor 20 minuten terug naar Zwarte Pijl

Voor de 2e keer dit seizoen zal SSS terug moeten om een wedstrijd uit te spelen. Eerder dit seizoen moest SSS vanwege een blessure van de scheidsrechter voor 9 minuten terug naar Groote Lindt in Zwijndrecht. Nu zal SSS voor 20 minuten terug moeten naar Rotterdam om de wedstrijd uit te gaan spelen. Ook nu speelde de scheidsrechter hierin een bepalende rol.

Zo’n 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd werd duidelijk dat de aangestelde scheidsrechter vanwege ziekte niet kwam opdraven. De KNVB zocht en vond een vervanger. Omdat deze leidsman uit Waddinxveen moest komen begon de wedstrijd een uur later, derhalve om 15.30 uur.

Op een kortgeschoren maar ongelijk veld was goed voetbal haast niet mogelijk en was de gehele wedstrijd qua voetbal eigenlijk niet om aan te zien. Met her en der wat wilde ballen naar voren kwam er per toeval soms een bal voor de voorwaartsen van beide teams, maar leverde verder geen kansen op. Na 12 minuten bereikte een aan SSS toegekende vrije trap van Feni Bileti Dennis den Haan. Den Haan kon vrij op het doel af gaan, maar werd binnen de 16 meter naar de grond getrokken. Een duidelijke strafschop werd gegeven. De keeper van Zwarte Pijl was het daar niet mee eens en ging met de arbiter van dienst in discussie. De scheidsrechter ging veel te ver mee in diezelfde discussie, liet zich verbaal gaan tegen de keeper en besloot vervolgens de wedstrijd te staken. Even leek het erop dat dit ook het einde van deze middag was, maar er werd na enig overleg toch verder gespeeld. De nog te nemen strafschop werd door Dennis den Haan feilloos in de linker benedenhoek geplaatst: 0-1. Het spel van beide kanten was vervolgens nog steeds niet best. Na een SSS aanval in de 35e minuut kwam Edison Warner achter de achterlijn ongelukkig terecht en blesseerde zijn enkel. Hij moest vervangen worden door Geir Sizoo.

De rust werd met 0-1 bereikt. De in grote getale meegereisde Klaaswalenaars genoten zichtbaar meer van het zonnetje dan van de wedstrijd. De tweede helft werd er niet beter op en in het veld werden de verhoudingen wat grimmiger. Na 58 minuten kwam Mark de Bie in botsing met de keeper van Zwarte Pijl. De Bie beet nog een minuut of vijf op zijn tanden, maar moest toen toch worden vervangen door Niels Nederlof. Na voorin wat omzettingen te hebben gedaan, werd op zoek gegaan naar de 0-2. Uiteindelijk kwam deze er ook. Met behulp van de mistastende keeper van Zwarte Pijl kon Dennis den Haan eenvoudig een dieptepass afronden. Aan de andere kant moest Guus Tieleman zijn enige redding van de middag verrichten na een uitbraak van de rechtsbuiten van Zwarte Pijl. In de 67e minuut kreeg Dennis den Haan op zijn favoriete plek een vrije trap toegekend. Vanaf de punt 16 krult hij de bal op formidabele wijze in de verre hoek. Op het bord prijkt hiermee 0-3. De frustratie bij Zware Pijl neemt alsmaar toe en in 70e minuut wordt er een smerige overtreding gemaakt op Dennis den Haan die rood oplevert voor de dader. Na deze kaart ontstaat wederom een “gebruikelijke” discussie waar de scheidsrechter weer veel te ver in mee gaat, geen gezag laat zien en niet autoritair genoeg is om dit stoppen. Hij blaast drie keer op de fluit waarna de wedstrijd definitief wordt gestaakt.

SSS zal op een nader te bepalen tijdstip de reis naar Zwarte Pijl nog eens moeten maken om de punten definitief bij te mogen schrijven.