Schenkeltje 7 c
3295KK
'S-GRAVENDEEL
tel. 078-6731925

De 1e competitiederby is vandaag uit tegen ’s-Gravendeel. Na het teleurstellende resultaat van vorige week zal er vandaag gewonnen moeten worden. In de voorbereiding was het een makkelijke zege voor SSS maar of dat vandaag ook zo makkelijk zal gaan is natuurlijk de vraag. Door blessure en vakantie zien we vandaag een nieuw centraal duo achterin bij SSS: Stefan Bervoets en Ernesto Figueira Comojo. Dit duo heeft  afgelopen week in de oefenwedstrijd tegen FC Binnenmaas (3-2 verlies) al even aan elkaar kunnen wennen. Terug in de basis na blessureleed is Geir Sizoo. In de 1e minuut al gevaar voor het doel van ’s Gravendeel maar Dennis den Haan weet het net niet te vinden. In de 2e minuut bij de eerste de beste aanval van ’s Gravendeel is het wel gelijk raak en kijkt SSS al snel tegen een 1-0 achterstand aan. SSS is even aangeslagen en het duurt een paar minuten voor dat men weer bij zinne is. De beste kansen zijn vervolgens voor SSS waarbij Tobi Fasanya de lat raakt. Als keeper Cas Abbas even later een blessurebehandeling nodig heeft trainer Dirven even de tijd om zijn mannen op scherp te zetten.  Dennis den Haan is een ware plaag voor de verdediging van ’s Gravendeel en kan alleen op onreglementaire wijze gestopt worden en uit één van deze vrije trappen legt Edison Warner de bal op het hoofd van Mark de Bie en die kopt de 1-1 binnen. SSS creëert wel meer kansen dan vorige week maar de afronding is nog niet zuiver en zo wordt de rust bereikt met een 1-1 stand. De tweede helft is net begonnen als Feni Bileti de bal diep geeft op Mark de Bie, die kan alleen op de keeper af en rond dit beheerst af: 1-2.  Als ’s-Gravendeel na 25 minuten in de 2e helft met 10 man komt te staan lijkt er geen vuiltje aan de lucht voor SSS om deze wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Helaas blijkt dit niet zo te zijn en komt een diepe bal, op een buitenspel staande ’s Gravendeel speler, maar de scheidsrechter ziet dit geheel anders en laat doorspelen en zo staat er gewoon 2-2 op het scorebord. Nog geen twee minuten later is wederom Dennis den Haan slachtoffer van een overtreding maar nu binnen de beruchte lijnen en heeft de scheidsrechter geen andere keus dan de bal op de stip te leggen.  Dit is een klusje voor Dennis den Haan en hij scoort de 2-3. Ondanks de man minder komt ’s-Gravendeel er toch nog een paar keer gevaarlijk uit maar echte grote kansen blijven uit en zo pakt SSS toch de 3 punten. Aanstaande dinsdag speelt SSS voor de Voetbalrijnmondcup thuis tegen ZBC ’97 en volgende week zaterdag komt IJVV de Zwerver naar Klaaswaal.

Opstelling SSS: Cas Abbas, Geir Sizoo (60e Jasper van de Velde), Stefan Bervoets ( 60e Stan de Bruin), Ernesto Figueira Comojo, Edison Warner, Feni Bileti, Tim van Zetten (Max van der Sluis), Frank van der Linden, Tobi Fasanya, Mark de Bie (80e Daan Sibrijns) en Dennis den Haan.