Sponsors

2e weer geen punten in een uitwedstrijd

WCR 2

2 - 1

SSS 2

Jimi Moritz (intikker)

Competitie

3e klasse F

Datum

23 oktober 2021 11:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark De Omloop
Omloopseweg 6 E
3161ER
RHOON
tel. 010-5016791

Omdat de verslaggever in vaste dienst het deze vroege zaterdagochtend wederom – zonder opgaaf van reden – liet afweten, neemt uw gelegenheidsreporter, die toevallig toch een vrij weekend had, de honneurs deze editie waar. En met een dosis energie, want dit beloofde er weer een te worden, zo’n zaterdag die alles in zich had voor een waar spektakelstuk in de reserve 3e klasse F: een bruisend sportpark, een strak gemaaide grasmat en vijftien uitgeslapen mannen in ogenschijnlijk iedere zaterdag steeds nerveuzer getailleerde rode hemden. Of eigenlijk veertien, want elftalleider Jeroen, die ook overigens wat onwennig overkwam, realiseerde zich een paar minuten voor aanvang achter dat invaller Mischa niet speelgerechtigd was.

SSS kwam goed uit de spreekwoordelijke startblokken. Het was de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij. Het etaleerde goed verzorgd balbezit, maar grote kansen bleven uit in de beginfase. Nou ja, misschien eentje dan: invaller Wouter ontving de bal op de rechterflank, draaide met een Messiaanse schijnbeweging zijn tegenstander dol en vuurde vervolgens op het vijandelijke doel met een corner als gevolg. Naast een paar uitvallen van WCR die Jaimy en andere invaller Jeffrey onschadelijk maakten, speelde ook het resterende deel van de eerste helft zich af op het middenveld zonder grote kansen. Op die van Hannes na: de bonkige spits met het wendbare achterwerk werd vakkundig weggestoken door Wouter, waarna Hannes een sprint inzette die deed denken aan de spurt van Johnny van Beukering in zijn hoogtijdagen in dienst bij Feyenoord (voor de lezer met een minder ontwikkeld historisch besef na te zien via https://youtu.be/xs_tQAIos7I). En zo leek het eerste deel af te stevenen op een bloedeloze 0-0. Tot vlak voor rust, toen een op zaterdagochtend afgevuurd zondagsschot van Jimi in de 40e minuut de netten achter de doelman van WCR liet bollen – de statistici zijn het er overigens nog niet over eens of het doelpunt op naam van Jimi moet komen of dat het moet worden geregistreerd als eigen doelpunt omdat het onderweg significant van richting werd veranderd door een van de gastheren, maar de verslaggever van dienst – die nu eenmaal bevoegd is het eindoordeel in kwesties als deze te vellen – gunt het doelpunt aan Jimi, niet in de laatste plaats omdat hij afgelopen week de respectabele leeftijd van 22 jaar bereikte en zijn doelpuntenproductie dit seizoen ook overigens een zetje kan gebruiken.

Na rust, waarin ongetwijfeld inspirerende woorden zijn gesproken door Patrick en René, zagen de in veelvoud afgereisde supporters een nagenoeg ongewijzigd spelbeeld: een wedstrijd die zich voornamelijk afspeelde op het middenveld, met wat kleine kansen over en weer. Een van die kleine kansen leverde 10 minuten na rust wel de gelijkmaker voor WCR op: een ongelukkig veroorzaakte vrije schop aan de zijlaan werd door een van de voorhoedespelers verlengd tot over doelman Kris. SSS ging vervolgens opnieuw op zoek naar de voorsprong, maar tevergeefs. Sterker nog, 10 minuten voor tijd speelde WCR een prachtige tegenaanval uit, die de 2-1 voorsprong voor de thuisclub opleverde. Afstandsschoten van Mike en Patrick, een kopbal van Hannes en wat andere plaagstootjes in de slotfase konden niet meer voorkomen dat SSS opnieuw met 0 punten uit een wedstrijd moest afdruipen.

Opnieuw een nederlaag in een uitwedstrijd voor de mannen van SSS 2 dus. Nu een weekje vrij en dan is het vervolgens om weer eens 3 punten bij te schrijven, thuis tegen BZC. Iets met tappen uit een ander vaatje, een tandje erbij, etc.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!