Sportlaan 12
2982SN
RIDDERKERK
tel. 0180-428141

Vandaag sluiten we de competitie af met een uitwedstrijd tegen RVVH JO15-1. Door de drie punten van vorige week zijn we in ieder geval ook na de winterstop verzekerd van de 1e klasse. Als de uitslagen een beetje gunstig zijn kunnen we zelfs nog als tweede eindigen. Dat heeft te maken met het wegvallen van Zuiderpark, waardoor een groot deel van de teams wat punten is kwijtgeraakt. Daarvoor moeten we zelf natuurlijk wel winnen en dat wordt nog lastig zat. Tegenstander RVVH staat onderaan maar krijgt ontzettend weinig goals tegen. Overigens doen wij het op dat gebied ook niet slecht, dus het lijkt niet bepaald spectaculair te gaan worden. Door het uitlopen van de wedstrijd voor ons beginnen we zo'n tien minuten later.

We starten vandaag met wat andere namen en vallen ook weer terug op het Zwervers-systeem. Erg goed is het allemaal nog niet in het begin, al heeft dat niet zozeer met de veranderingen te maken. We winnen maar weinig duels en zitten er niet kort genoeg op. RVVH zet daar eigenlijk ook niet zo veel tegenover, op wat gevaarlijke lange ballen na. De eerste 25 minuten hadden we wat dat betreft ook gewoon over kunnen slaan. Tegenvaller in deze fase is nog wel dat Raf na een botsing helaas niet verder kan. Zijn vervanger Luuk gaat even later ook naar de grond maar kan gelukkig wel doorspelen. Net als de eerste helft op 0-0 lijkt af te gaan, krijgt de thuisploeg ineens een paar grote kansen. Ze lijken er zelf van te schrikken en zo houdt Kris zijn doel voorlopig schoon. Het blijft bij 0-0.

Het blijkt inderdaad een stugge tegenstander maar we mogen er zeker qua felheid wel iets meer tegenover zetten. We schakelen terug naar een meer vertrouwde opstelling en dat zorgt voor wat meer controle. Het eerste kwartier ziet er echt een stuk beter uit. We zetten RVVH regelmatig vast op eigen helft en we zien ook een paar goede combinaties maar tot een echt schot komt het steeds niet. Uit het niets is het dan ineens RVVH dat op voorsprong komt. Een scherpe voorzet wordt van dichtbij binnengeschoten (1-0). We pakken het gewoon weer op, maar het blijkt ontzettend moeilijk om tot kansen te komen vandaag. Tot overmaat van ramp wordt het ook nog 2-0 en wordt het wel erg lastig. Binnen twee minuten doen we wel meteen wat terug. Daley schiet een vrije trap van iets meer dan 20 meter in de kruising en zo zitten we weer in de wedstrijd (2-1). Met nog een krappe tien minuten op de klok gaan we vol voor de gelijkmaker en zijn we ook wel dreigend, maar ook nu blijven de kansen uit. Zo verliezen we deze wedstrijd toch wat onnodig en moeten we het doen met een vijfde plaats in de eindstand. Hoewel het einde van de competitie wat teleurstellend is, hebben we over het algemeen wel kunnen laten zien dat we mee kunnen op dit niveau. Ook na de winterstop mogen we onze kunsten dus weer in de 1e klasse gaan vertonen. Voor nu wacht er in het jaar 2021 nog één wedstrijd. Volgende week komt NSVV JO15-1 op bezoek voor een echte derby. Aftrap is dan om 11:30.