JO15-1 pakt drie punten tegen Spartaan'20

Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Vandaag treffen we voor de derde keer op rij een tegenstander uit de top-3. Tegen Smitshoek lukte het net niet, maar vorige week pakten we een punt tegen koploper IJVV de Zwervers. Als we deze lijn doortrekken zit er vandaag dus een overwinning aan te komen. Tegenstander Spartaan'20 staat op de derde plaats en scoort veel, maar krijgt ook wel behoorlijk wat doelpunten tegen. We keren terug naar ons oude systeem en hopen daardoor meer druk te kunnen zetten op de verdediging. We zijn weer compleet en de meesten hebben, ondanks de regels, zelfs nog een keer kunnen trainen in de middag. Om 10 uur fluit de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

De beginfase is misschien wel de beste opening dit seizoen. We zitten er overal kort op, zetten goed druk en laten de bal ook nog eens lekker rondgaan. Toch zijn het vooral de vrije trappen waaruit we het gevaarlijkst worden. De eerste van Daley wordt door de keeper weggebokst, vervolgens haalt hij ook de poging van Seb uit de kruising en bij de derde raakt Daley de lat. We vergeten ons in deze fase te belonen. Daarna worden we iets slordiger en krijgt ook Spartaan'20 toch wel aardige kansen. Doelpunten levert het niet meer op en dus gaan we rusten met 0-0.

In de tweede helft is de eerste grote kans voor de bezoekers. We schatten een lange bal even verkeerd in en de bal rolt zo richting het lege doel, maar daar is Sem G die nog net voor (of was het erachter?) de lijn redding weet te brengen. Hoe dan ook, het is niet waar te nemen en dus is het ook geen doelpunt. Het was in ieder geval een goede waarschuwing, want daarna worden we zelf weer een aantal keer gevaarlijk. Na 20 minuten in deze helft komen we ook op voorsprong. Luuk geeft een goede pass op Seb en die schiet over de keeper heen in het doel (1-0). Nog geen vijf minuten daarna verdubbelen we de score als de jarige Raf profiteert van een inschattingsfout van de verdediger en de bal langs de keeper schuift (2-0). Met nog tien minuten op de klok zijn de drie punten nu wel erg dichtbij. Hoewel Spartaan'20 het nog wel probeert, krijgen ze eigenlijk geen echte kansen meer. Vijf minuten voor het einde beslissen we definitief de wedstrijd als Raf zichzelf ook een tweede goal cadeau geeft nadat het schot van Luuk in de re-bound voor zijn voeten kwam. Het eindigt dus in 3-0 en daarmee pakken we drie hele belangrijke punten. Volgende week mogen we weer en dan gaan we om 10 uur op bezoek bij RVVH.