Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

De nieuwe maatregelen die gisteren werden afgekondigd zorgen in de sport weer voor veel vraagtekens, maar één ding is zeker: vandaag wordt er in ieder geval gewoon nog gespeeld. Ondanks de vele regen is veld 2 goed genoeg bevonden en mogen we onze kunsten gaan vertonen. Tegenstander IJVV de Zwervers won 10 van hun 11 gespeelde wedstrijden en staat, net als in hun vorige competitie, ook nu weer bovenaan. Alleen RVVH wist als enige dit seizoen een puntje af te snoepen. Hoewel wij na de overwinning op Feyenoord geen punten meer wisten te behalen, worden we allesbehalve weggespeeld in de 1e klasse. Ook vorige week bij Smitshoek hielden we lang zicht op een goed resultaat, maar kwamen we net tekort. We moeten het vandaag doen zonder Milo, die wel een mooi plekje heeft gevonden om de wedstrijd toch te volgen. Dat geldt ook voor alle ouders, want hoewel publiek niet welkom is zijn er weer genoeg creatieve oplossingen bedacht om het toch te kunnen zien.

Door de afwezigheid van Milo en de sterkte van de tegenstander kiezen we voor een iets andere opstelling. En dan maar hopen dat ook de felheid vandaag weer aanwezig is. Vanaf het begin is het zoals verwacht IJVV de Zwervers met het meeste balbezit. Maar combineren op dit veld valt niet mee en dus wordt al snel de lange bal gespeeld. Dit levert wel wat spannende momenten op. Zo schiet schiet IJVV de Zwervers de bal een aantal keer net naast, één keer zelfs voor open doel en hebben we soms een overteding nodig om de aanval te onderbreken. Later pakken we dit gelukkig een stuk beter op. Zelf komen we ook steeds meer aan het voetballen en weten we elkaar zeker op het middenveld goed te vinden. De bezoekers krijgen maar moeilijk grip op die omschakeling en zo ligt er af en toe behoorlijk veel ruimte. Zo zien we een goedlopende aanval met Sem L als eindstation, maar hij kan de bal net niet goed raken. Te vaak missen we helaas het overzicht om vaker tot dit soort kansen te komen. Uit een corner krijgen we nog wel een goede mogelijkheid als Luuk zijn voet tegen de bal kan krijgen, maar deze precies in de handen van de keeper belandt. We hebben het inmiddels aardig voor elkaar maar komen toch op achterstand. Even zitten we er niet kort genoeg op waardoor een aanvaller kort voor het doel kan draaien en binnenschiet (0-1). Erg jammer en onnodig zo kort voor de rust. We moeten in de achtervolging.

We doen het zeker niet slecht maar er zijn wel wat verbeterpuntjes, die we hopelijk in de tweede helft terug gaan zien. We bijten ons weer vast in de tegenstander en die helpt ons na tien minuten terug in de wedstrijd. Een miscommunicatie tussen een verdediger en de keeper zorgt ervoor dat de laatste de bal totaal verkeerd raakt. Daardoor krijgt Seb de bal zo in zijn voeten gespeeld en hij weet wel raak te schieten op een leeg doel (1-1). Daarna lijkt IJVV de Zwervers het even kwijt en knokken we ons steeds meer in de wedstrijd. Een afstandsschot van Luuk raakt de lat en de re-bound van Timo verdwijnt via de hak van een verdediger naast het doel. Aan de andere kant zijn ook de Rotterdammers héél dichtbij als de paal wordt geraakt en de bal net voor een tegenstander door Daley van de lijn wordt gehaald. Wat een spannend potje is dit weer geworden. Het spel golft op en neer en het kan nog alle kanten op. Zes minuten voor het einde krijgen we een corner, die wordt weggekopt. Even lijkt er een gevaarlijke uitbraak aan te komen maar Mikis weet deze te onderscheppen en geeft de bal aan Seb. Die slingert de bal opnieuw voor en daar staat nog steeds Daley, die de bal controleert en vol uithaalt. De keeper kan nog redden maar Luuk is in de buurt en geeft het laatste tikje. 2-1, wat een stunt. De resterende minuten lijken wel uren te duren, maar met man en macht werken we elke bal ver weg. Met nog twee minuten op de klok gaat het toch nog mis. Even geven we iets te veel ruimte weg en dan verdwijnt een schot ineens in de benedenhoek. IJVV de Zwervers zet alles op alles om ook nog voor de winnende te gaan en het wordt nog even zweten, maar dan is het klaar en eindigt de wedstrijd in 2-2. Uiteraard zijn we enorm teleurgesteld over de late tegentreffer, maar we mogen ook echt trots zijn op deze prestatie en hoe we er weer voor hebben gestreden met elkaar. Volgende week spelen we opnieuw thuis en dan komt Spartaan'20 op bezoek. Of dit ook echt doorgaat is nog onzeker, maar dat zal ongetwijfeld snel bekend worden.