NOOTDORP
tel. 015-3109577

Dinsdagavond 26 oktober stond er een oefenwedstrijd op het programma tegen RKDEO in Nootdorp. RKDEO speelt zondags in de 1e klasse.

SSS kon deze avond niet compleet aantreden. Naomi Emaar en Ayikoru Bileti zijn nog altijd geblesseerd, Antje van Drunen is van ziekte herstellende en Zoë Dam is met vakantie. Op de bank werd ook Fenna Urbanus gemist als trouw supporter en als vaste notulist van het technisch duo Van Heusden/Veldhoen. Vanuit SSS VR1 sloot deze avond Rowena Ondaan aan.

Na twee minuten had de thuisploeg geluk, want uit een lastige hoek knalde Dilek Emir hard op de paal, maar in de 7e minuut was het wel raak. Na een snelle uitbraak via Rowena Ondaan werd de bal teruggelegd op de aankomende Dilek Emir om vervolgens de bal vanaf de 16 meterlijn fraai in het doel af te werken; 0-1.

RKDEO werkte hard aan een gelijkmaker, maar SSS stond positioneel sterk en gaf geen kansen weg. Daarentegen kreeg SSS wel kansen om te scoren, maar lukte dit niet. Zodoende werd de pauze bereikt met een terechte 0-1 voorsprong.

De tweede helft begon met een viertal nieuwe spelers. De voorhoede werd vervangen door Eline Verhorst en Zoë Metske ten koste van Tanisha Nouwt en Linda Kruithof. Marjolein Hilberts verving in de achterhoede Maud de Bruin en op het middenveld werd Iris van der Sluis ingebracht voor Jet van Eekelen.

In de 56e minuut wist SSS tot scoren te komen. Vanaf zo’n 20 meter afstand wist Suzanne Tol de doelvrouw van RKDEO te verrassen met een hoog schot vlak onder de lat en bekroonde hiermee haar sterke optreden; 0-2.

Na al drie keer een warming-up gedaan te hebben kwam dan eindelijk ruim een half uur voor het einde van de wedstrijd Fleur Doude van Troostwijk in het team. Zij verving hiermee Dilek Emir die al meerdere malen door de tegenstander onderuit was gehaald teneinde de motor binnen SSS VR2 het voetbal onmogelijk te maken.

In de 62e minuut wist RKDEO tegen te scoren. In een scrimmage voor het doel van Vicky de Regt eindigde de bal via een kluts ongelukkigerwijze in het doel; 1-2.

Twee minuten later wist SSS de marge op weer 2 te zetten. Goed doorzetten op de achterlijn wist onze captain Jamie de Kort een assist te geven op de meegelopen Rowena Ondaan; 1-3.

In de 72e minuut werd Sanne Kamper nog vervangen door Maud de Bruin.

Het laatste kwartier was rommelig van de kant van SSS. Het verzorgde spel gedurende de eerste 75 minuten werd niet volgehouden. Positioneel stond het niet meer goed. Mede hierdoor had de tegenstander nog geloof in een positief resultaat. En kreeg dit bevestigd door een onnodige penalty die werd weggegeven door SSS. Het cadeautje werd uitgepakt en verzilverd 2-3.

Kort daarop floot de goed leidende scheidsrechter de wedstrijd af.

Een prima wedstrijd van de kant van SSS. De wedstrijd stond in het teken van de voorbereiding op de eerstvolgende wedstrijd tegen een sterke tegenstander. SSS heeft zichzelf nog lastig gemaakt door een aantal goede kansen niet af te ronden en daarnaast onnodig twee tegen doelpunten te incasseren. Maar op basis van de eerste 75 minuten kan er een verrassing uit de hoed komen in de uitwedstrijd komende zaterdag tegen IJFC in IJsselstein.