Sponsors

JO15-1 wint derby van NSVV

SSS JO15-1

2 - 0

NSVV JO15-1

Datum

18 december 2021 11:30

Scheidsrechter

K. van Loon

Accommodatie

Sportpark SSS
Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

We sluiten het jaar 2021 vandaag in stijl af met een derby tegen NSVV. Het mag dan slechts een oefenwedstrijd zijn, maar deze willen we uiteraard erg graag winnen. NSVV komt uit in de hoofdklasse en draait naar niet bepaald lekker. Met vier punten uit negen wedstrijden zijn ze in de onderste regionen terug te vinden. Wij sloten de competitie in de 1e klasse vorige week af met een nederlaag bij RVVH. Zonde en onnodig, want achteraf gezien hadden we bij een overwinning zelfs als tweede geëindigd. Daar kunnen we nu niets meer aan veranderen. Vandaag moet het in ieder geval een stuk beter om in deze laatste wedstrijd van het jaar wel als winnaar van het veld te stappen.

1e helft:
Waar we toch wel een redelijk gelijk opgaande strijd hadden verwacht, blijken we in de openingsfase veel sterker. We weten steeds goed de vrije man te vinden, tikken lekker rond en zitten er bij balverlies gelijk weer bovenop. NSVV laat het allemaal toe en doet ook weinig moeite om zelf het spel te maken. We spelen een vrijwel perfecte eerste helft, alleen is het nog wachten op de goals. Seb weet de bal wel twee keer in het net te krijgen, maar beide treffers worden afgekeurd wegens buitenspel. De aanvallen waren echter prima, dus het is wachten op het eerste geldige doelpunt. Achterin blijft het wel oppassen voor de zeldzame momenten van NSVV. We laten soms nog iets te makkelijk een voorzet of dieptepass toe en hoewel een daaruitvolgend doelpunt ook wordt afgekeurd vanwege buitenspel, is het wel een goede waarschuwing voor ons. Na iets minder dan een half uur spelen komen we dan eindelijk op voorsprong. Seb wordt door Luuk vrijgespeeld aan de linkerkant en schiet de bal laag in de verre hoek. Deze telt wel en zo staat het 1-0. Meteen vanaf de aftrap wordt het ook nog eens 2-0 uit een schitterend aanval. Timo zet Luuk voor de keeper, die houdt goed het overzicht en bij de tweede paal hoeft Seb alleen nog maar binnen te tikken. 2-0 is ook meteen de ruststand.

2e helft:
In de tweede helft zien we een iets beter NSVV of een iets minder SSS. Het is maar net hoe je het bekijkt. Ondanks dat blijven we de bovenliggende partij en komen we nauwelijks in de problemen. We spelen nog steeds goed samen en dat levert ook nog een aantal kansen op, maar gescoord wordt er niet meer. In het laatste kwartier wordt het helaas wel wat nonchalant van onze kant. We gaan te veel lopen met de bal en de posities worden niet goed meer ingevuld. Het levert de nodige slordigheden op en dat resulteert zelfs nog in een strafschop voor de bezoekers. Gelukkig wordt er tegen de paal geschoten en biedt diezelfde paal ons ook in de re-bound redding. Dat hadden zomaar nog tien hele lastige minuten kunnen worden. Nu wordt de wedstrijd rustig uitgespeeld en komt de overwinning niet meer in gevaar. Het eindigt in 2-0 en dat is toch een mooi resultaat om het jaar mee af te sluiten. Op zaterdag 15 januari 2022 staat normaal gesproken de eerstvolgende wedstrijd op het programma, maar daarvoor zijn we uiteraard afhankelijk van de geldende maatregelen. Afwachten dus.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!