JO15-1 stelt kampioensfeestje Spartaan'20 nog even uit

Oldegaarde 251
3084AA
ROTTERDAM
tel. 010-4819848

Als je na de wedstrijd terug op de club komt en er wordt gevraagd: ''Waar moeten jullie heen?'', dan weet je dat het vroeg was. Al om half 8 werd er verzameld om een uur later in actie te komen bij Spartaan'20. Het zijn toch eigenlijk geen tijden meer voor een JO15. Koploper Spartaan'20 zou vandaag bij een overwinning kampioen zijn en dat wilden we natuurlijk graag voorkomen. Sterker nog, bij een overwinning voor ons kunnen we volgende week zelf nog met de titel aan de haal gaan. Niks is onmogelijk. Net als afgelopen woensdag ontbreekt alleen Sem G vandaag. Ondanks het tijdstip is hij er wel gewoon weer bij voor de support. Top! Ter vervanging is Luke weer aangesloten.

De druk ligt bij de koploper, maar die lijken daar vanaf het begin maar weinig last van te hebben. We komen er nauwelijks aan te pas en Spartaan'20 laat zien dat ze absoluut het beste team zijn uit deze competitie. Dat neemt niet weg dat we het hier en daar ook wel erg makkelijk laten gebeuren. De thuisploeg is net wat scherper en overal eerder bij de bal. Na een kwartier komen we op achterstand. Tussen een aantal spelers in kan er een voorzet worden gegeven die bij de tweede paal in vrije positie kan worden binnen geschoten (1-0). We zijn daarna wel iets meer voorin te vinden, maar komen niet veel verder dan een buitenspelgoal van Raf en een vrije trap van Daley. Het blijft vooral tegenhouden en dat lukt gelukkig zonder echt grote kansen weg te geven. Zo halen we de rust met 1-0 en is het te hopen dat we in de tweede helft iets meer tegenstand kunnen bieden.

De tweede helft start helaas met hetzelfde beeld, maar nu levert het wel een paar grote kansen op voor de thuisploeg. Binnen enkele minuten wordt de bal al voorlangs geschoven en even later is er een fantastische redding van Kris nodig als hij oog in oog komt met een Rotterdamse spits. Ook moet Luke nog een keer een bal wegwerken op de doellijn. Dit kan niet lang goed gaan. En dat gaat het ook niet. Na een voorzet belandt de afvallende bal voor de voeten van een tegenstander en deze keer kunnen we er niks meer aan doen: 2-0. Het doelpunt wordt gevierd alsof de buit al binnen is en eerlijk gezegd geeft het spelbeeld daar ook alle aanleiding toe. Ondanks dat de opdracht nu nog moeilijker is geworden voeren we tactisch wat wijzigingen door om nog tot een slotoffensief te komen. Dat brengt wel wat meer risico met zich mee, maar we hebben nu toch niets meer te verliezen. Het is hopen dat die bal toch nog een keer goed gaat vallen. We zijn eerst nog even zoekende, maar een onverwacht doelpunt van de naar voren geschoven Daley zorgt ervoor dat het 7 minuten voor het einde toch weer spannend wordt. Van een meter of 20 schiet hij de bal hard in de benedenhoek: 2-1. Ineens is het geloof in een goede afloop weer helemaal terug, terwijl de thuisploeg nu toch wat zenuwachtig begint te worden. Drie minuten later gebeurt het haast onmogelijke en staan we weer op gelijke hoogte. Raf geeft de bal mee aan Daley en die schiet vanaf rechts snoeihard binnen: 2-2. Ongeloof bij Spartaan'20, want hoe heeft dit kunnen gebeuren. De inmiddels gearriveerde bloemen worden weer voorzichtig aan de kant gezet. In de resterende minuten plus extra tijd zetten beide teams alles op alles om er nog met een overwinning vandoor te gaan. Er volgen nog wat spannende momenten voor ons doel, maar de grootste kans is nog voor ons als een veelbelovende counter helaas net niet kan worden uitgespeeld. De thuisploeg krijgt nog één laatste vrije trap. Het zal toch niet. Gelukkig zeilt de bal over het doel en dan is het klaar. Vooraf een resultaat waar we absoluut niet voor gingen, maar gezien het wedstrijdverloop mogen we echt heel trots zijn op deze comeback. Spartaan'20 verlaat, zonder huldiging, teleurgesteld het veld en zal nog dik vier uur moeten wachten op de uitslag van SHO - Smitshoek. Die wedstrijd zou uiteindelijk eindigen in 1-2, waardoor Spartaan'20 met één doelpunt verschil alsnog aan het langste eind trekt. Zo konden de bloemen, iets later dan gepland, toch weer tevoorschijn worden gehaald. Gefeliciteerd! Voor ons rest volgende week nog de strijd om de derde plaats. Op eigen veld nemen we het dan op tegen Barendrecht.