JO15-1 maakt geen fout en wint van Rhoon

Omloopseweg 7 F
3161ER
RHOON
tel. 010-5018832

Vandaag moeten we iets doen wat ons eerste elftal een aantal weken geleden niet lukte: winnen van hekkensluiter Rhoon. Om aansluiting te houden bij de overige teams moet er echt gewonnen worden, maar zo vanzelfsprekend is dat dus niet. We kunnen in ieder geval hoop putten uit het onderlinge duel eerder dit seizoen. Toen werd er thuis vrij eenvoudig gewonnen met 4-0. Na de ziekte- en blessuregolf van vorige week zijn we vandaag ook weer compleet. Om 10 uur wordt er in Rhoon afgetrapt op het gras van veld 2.

Het begin is absoluut niet goed van onze kant. We zitten er totaal niet kort op en geven Rhoon zo het gevoel dat er wat te halen valt. De eerste kansen zijn dan ook voor de thuisploeg, maar gelukkig is Kris alert of kijkt hij de bal naast. Het gevaarlijkste moment is een vrije trap die door Kris uit de kruising wordt getikt. Na een minuut of tien knokken we ons steeds meer in de wedstrijd. De eerste keer dat we er echt doorheen komen is het ook meteen raak. Via Luuk komt de bal bij Raf terecht. Die omspeelt nog een verdediger en schiet 'm dan van dichtbij met links buiten bereik van de keeper (0-1). Een paar minuten later wordt de score al verdubbeld. We krijgen een cadeautje in de vorm van een vrije trap (het zou één van de weinige cadeautjes zijn deze wedstrijd) en vanaf rechts is Seb degene die het mag gaan doen. De bal lijkt houdbaar, maar de keeper kan een doelpunt toch niet voorkomen (0-2). Zo staan we, misschien niet eens verdiend, na twintig minuten spelen al op een mooie voorsprong. Daarna hebben we de controle en lijkt er vrij weinig aan de hand, maar toch maken we het onszelf soms onnodig moeilijk. Door wat slordigheidjes helpen we Rhoon bijna terug in de wedstrijd. Zelf zijn we ook nog dicht bij een treffer, maar een doelpunt van Seb wordt vanwege buitenspel afgekeurd. We gaan rusten met 0-2.

Er is nog niks beslist en dus is het enorm belangrijk om snel nog een goal te maken. We beginnen in ieder geval een stuk beter dan in de eerste helft en Rhoon komt er eigenlijk niet meer aan te pas. De eerste kans is voor Raf die na een voorzet van Timo de keeper op zijn weg vindt. Even later maakt hij toch nog zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Uit een corner valt de bal eerst voor de voeten van Bart. Zijn schot wordt gekraakt, waarna hij de bal alsnog bij Raf krijgt en die krult de bal, opnieuw met links, tussen een aantal verdedigers door in de verre hoek (0-3). Een vrije trap van Daley net over de middenlijn lijkt vervolgens voor de 0-4 te zorgen, maar tot ieders verbazing wordt deze niet geteld, terwijl de bal via de onderkant van de lat toch echt ver de doellijn was gepasseerd. Spannend zal het niet meer worden, al moet Kris zich nog één keer strekken om een tegengoal te voorkomen. Voor de rest gelooft Rhoon het wel en krijgen we alle ruimte om lekker aan te vallen. Helaas wordt zowat iedere aanval van ons afgevlagd. Gelukkig hoeven we ons daar met deze stand wat minder druk om te maken. Bij één van de zeldzame keren dat we wel door mogen is het ook meteen raak. Vanaf rechts is het Timo die de bal knap over de keeper heen schiet en voor de 0-4 eindstand zorgt. Op het begin na was er vandaag weinig aan de hand. Zo pakken we drie belangrijke punten die ervoor zorgen dat er vijf teams nu zo goed als gelijk staan. Woensdag krijgen we bezoek van Smitshoek en dat zal een stuk lastiger worden, maar we gaan er weer voor!