Omloopseweg 7 F
3161ER
RHOON
tel. 010-5018832

In een week waarin storm Eunice alle aandacht kreeg, gingen de mannen van SSS op bezoek bij vv Rhoon. Dat wedstrijden niet op papier maar op het veld worden beslist, bleek deze middag maar weer eens. Rhoon, als rode lantaarndrager tegen SSS, de ploeg die de gedeelde 2e plaats bezette, kwam verrassend effectief voor de dag en liet SSS zien dat geen enkele tegenstander onderschat kan en mag worden.

In het begin van de wedstrijd leek er voor SSS overigens niets aan de hand. In de 9e minuut kwam SSS via een snelle aanval over de rechterkant snel op voorsprong doordat Geir Sizoo de bal perfect op zijn rechter aangespeeld kreeg en deze fraai in het doel van Rhoon werkte, 0-1.

Direct na de 0-1 kreeg ook Dennis den Haan een prima kans op de verdubbeling van de voorsprong, maar zijn schot ging over het doel, het vangnet in. Na slordig balverlies op het middenveld van SSS kwam Rhoon ook tot een grote kans, maar tot opluchting van SSS ging deze bal rakelings voorlangs het doel van Guus Tieleman. Dat Rhoon niet van plan was zich naar de slachtbank te laten leiden werd gedurende de 1e helft steeds duidelijker. Rhoon rook zijn kansjes en benutte na 37 minuten een mooi gegeven steekbal die door één van de voorwaartsen van Rhoon prima werd afgerond. Zo stond de 1-1 op het bord. Slechts een paar minuten later, we noteren de 41e minuut was het Mark de Bie, die veel sleur en trekwerk verrichtte deze middag, die een aanval van SSS op kracht tot 1-2 afrondde. Zo gingen beide ploegen uiteindelijk ook de rust in. In de rust wisselde trainer Henk Dirven Ryan Richard voor Toby Fasanya.

Direct na rust kreeg Mark de Bie wederom een grote kans, maar die werd helaas niet tot een goal getransformeerd. Dat had SSS een stuk meer rust gegeven. In de 50e minuut stuurde Feni Bileti Dennis den Haan met een fraaie lang pass de 16 meter in. Den Haan werd in het beruchte gebied onderuit gelopen, maar de warrig leidende scheidsrechter wuifde een eventuele strafschop weg. SSS bracht daarna Tim van Zetten voor Niels Nederlof in om zo wat meer aanvullende impulsen aan SSS te geven.

Na 72 minuten kreeg SSS een strafschop tegen door een vermeende handsbal van Geir Sizoo, die tot verbazing van alles en iedereen alleen door de scheidsrechter werd gezien. Dit cadeau werd door Rhoon dankbaar benut en trok de stand weer gelijk tot 2-2.

In de 79e minuut kwam Rhoon voor het eerst op voorsprong. SSS liet een flink gat in de verdediging vallen waar Rhoon dankbaar van profiteerde. Zo werd het een goede 10 minuten voor tijd 3-2. In de tussentijd was Jasper van der Velde ingebracht voor Geir Sizoo. Gezien het verloop van de wedstrijd mocht SSS alleen nog hopen een punt. Maar ook dat was SSS niet gegund. Max van der Sluis werd nog ingebracht voor Edison Warner, maar dat kon niet voorkomen dat Rhoon in de slotfase SSS de nekslag uitdeelde. Hiermee verloor SSS met 4-2 en kunnen de spelers en staf vol aan de bak om na 2 nederlagen het tij te keren om thuis tegen LMO voor de volle winst te gaan. LMO is naaste concurrent van SSS voor de 2e plaats op de ranglijst.