Kininelaantje 9
1216BZ
HILVERSUM
tel. 035-6237200

Ook afgelopen zaterdag diende SSS VR2 vol aan de bak om de nacompetitie te voorkomen om degradatie sowieso voor te zijn. De tegenstander was sc ’t Gooi in Hilversum. De thuiswedstrijd was destijds zeer teleurstellend verlopen en waarbij de gasten met de drie punten uiteindelijk richting huis keerden. Sc ’t Gooi is inmiddels veilig en kon dus vrijuit spelen, in tegenstelling dus tot SSS.

Linda Kruithof, Eline Verhorst en Zoë Metske waren vandaag afwezig. De grote -ook letterlijk- afwezige vandaag was coach Ferrie van Heusden en vlaggenist Richard Tuc. Deze laatste werd vervangen door de voorzitter van SSS Bas van der Linden. In deze wedstrijd stond Agnita Nouwen weer onder de lat.

Coach Sander Veldhoen kwam met een verrassing in de opstelling. Door het ontbreken van onze twee spitsen werd dit keer Ayikoru Bileti in de spits gepositioneerd, een niet onbekende positie van deze rappe speler.

Binnen 10 minuten had SSS al kans op de openingsscore. Een voorzet vanaf de achterlijn werd door Jet van Eekelen goed ingekopt, maar de grote doelvrouw van ’t Gooi wist de bal knap naast het doel te tikken. Kort daarop kreeg spits Tanisha Nouwt een uitgelezen kans. Vrij voor de keeper schoot zij naast het doel.

In de 13e minuut was het dan wel raak, echter aan de verkeerde kant. Bij een snelle uitbraak werd niet sterk verdedigd en leidde dit tot 1-0.

SSS was de bovenliggende partij maar halverwege de eerste helft kreeg ’t Gooi tweemaal de kans de voorspring te verdubbelen, maar de thuisploeg ging slordig om met deze kansen en wist dus niet te scoren.

In de 29e minuut kreeg Dilek Emir een uitgelezen kans om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Goed keeperswerk voorkwam dit en ook de rebound werd opnieuw door de doelvrouw gepareerd.

In de allerlaatste minuut van de eerste helft wist SSS dan eindelijk tot scoren te komen. Bij een hoekschop liet de doelvrouw de bal los, waarna Ayikoru Bileti de bal in het doel werkte. Helaas was de leidsman van mening dat de doelvrouw onreglementair was aangevallen en keurde het doelpunt af. Groot was de verontwaardiging aan SSS-zijde, maar -moet worden gezegd- het team accepteerde deze foute beslissing en vertrouwde op de tweede helft.

Kort na de start van de tweede helft kwam SSS met de schrik vrij. Een aanvaller van de thuisploeg kreeg een goede kans in het 16- meter gebied, maar Sanne Kamper wist met fysiek verdedigen de aanvaller van score af te houden. De umpire kon hiervoor een strafschop geven, maar deed dit niet. Kort daarop werd Dilek Emir in het strafschopgebied onderuit gehaald. Ook nu wilde de man-in-het-geel geen strafschop toekennen.

In de 68e minuut kon ook de scheidsrechter niet voorkomen dat er gescoord zou worden. Goed druk zettend op de verdediging door SSS leidde tot verovering van de bal, waarna met sterk fysiek spel van Dilek Emir met een hard en laag diagonaal schot de doelvrouw kansloos werd gelaten; 1-1.

Weer drie minuten later werd opnieuw de doelvrouw van sc ’t Gooi beschermd door de leidsman.  Ook nu kon ze de bal niet klemvast pakken en kreeg ze wederom de steun van haar scheidsrechter.

Aangemoedigd door de staf langs de lijn, de wisselspelers en het meegereisde publiek -één dame in het bijzonder- bleef SSS op zoek naar het winnende doelpunt. In de 77e minuut wist Lynn de Ridder vanuit stand een lob te fabriceren, maar deze inzet eindigde net over de lat.

In de 83e minuut was het dan eindelijk raak. Een lange bal volgde op Tanisha Nouwt. Op de haar karakteristieke wijze wist zij de bal aan te nemen, bij zich te houden en met een draai om haar as een schot op doel te wagen. Zowel de verdediger als de doelvrouw aan sc ’t Gooi zijde waren verrast; 1-2.

De thuisploeg ging in de laatste minuten nog jagen op de gelijkmaker, maar wist niet tot scoren te komen, waarna de thuisfluiter de wedstrijd affloot.

Een meer dan terechte overwinning voor onze dames. Het was een harde strijd, waarin 5 gele kaarten werden verstrekt en waarvan er maar één aan Gooise zijde (…). Er was vandaag maar één team die wilde voetballen voor de punten op het bijzonder slechte veld en daar ook recht op had; SSS. Het motto “Zonder strijd geen overwinning” wordt de laatste maanden zeker gebruikt, maar gold voor vandaag in het bijzonder. Het was een team prestatie, maar de niet geheel fitte Sanne Kamper had vandaag -en vooral in de tweede helft- een ijzersterk optreden.

Na afloop van de wedstrijd toonde sv ’t Gooi zich een slecht verliezer. Goed dat Bas van der Linden optrad als scheidsrechter en de ruzie zoekende partijen uit elkaar haalde.

Komende zaterdag speelt SSS thuis in de derby tegen RVVH uit Ridderkerk. RVVH is veilig, maar SSS nog niet. CSW had vandaag winst behaald op Hercules en hierdoor staan beide teams op twee punten achterstand van SSS. SSS heeft echter een slechter doelsaldo, dus moet het ook in de wedstrijd tegen RVVH flink aan de bak. En anders is het hopen op de sportieve plicht vanuit de tegenstanders van de twee directe concurrenten. De wedstrijd start om 12:00 uur. U bent van harte uitgenodigd!

Overigens speelt komende dinsdagavond SSS VR1 ook tegen RVVH. Dit is betreft een inhaalwedstrijd en is cruciaal voor beide team om de nacompetitie te voorkomen. SSS kan wel wat support gebruiken. Ook voor deze wedstrijd bent u van harte welkom!