Het Hoge Land 25
2652EA
BERKEL EN RODENRIJS
tel. 010-5114795

De ene wedstrijd is de ander niet. Afgelopen zaterdag speelde SSS VR2 thuis tegen mede degradatie kandidaat Hercules en verloor kansloos met 1-6. Dinsdagavond zou er inhaalwedstrijd gaan plaatsvinden tegen kampioenskandidaat Berkel in Berkel en Rodenrijs. Een team die eerder zijn 7 wedstrijden overtuigend wist te winnen, maar ook afgelopen zaterdag tegen een zeperd aanliep tegen concurrent IJFC. Een reden te meer voor deze ploeg om overtuigend uit te halen naar “kleintje” SSS.

Vanuit SSS VR1 deed opnieuw Rosalie Hoogewerf mee, terwijl ook Myrthe Prins aansloot. Daarnaast was ook Dilek Emir van de partij. Captain Jamie de Kort was terug van vakantie, maar begon op de bank.

Grote afwezige binnen de SSS-gelederen was coach Veldhoen, maar ook vaste assistent scheidsrechter Tuc kon deze avond niet aanwezig zijn. Vervangende vlaggenist was de eerste helft Marjolein Hilberts en deze werd op haar beurt vervangen in de tweede helft door good-old Ton van der Sluis.

De eerste helft kenmerkte zich door geconcentreerd voetbal vanuit SSS-zijde. Tegelijkertijd kwamen onze spelers zelfs toe tot goed aanvallend spel, terwijl Berkel maar tot één goede kans wist te komen, maar faalde in de afwerking. Dilek Emir zorgde er voor dat de doelvrouw van Berkel een uiterste inspanning moest doen om de bal over de lat te tikken na een schot vanaf de middenlijn. Na 35 minuten kwam de thuisploeg op een voorsprong door een onnodig gegeven strafschop te benutten; 1-0. Vlak voor rust wist SSS tegen te scoren door na een lange pass doorkoppen van Zoë Metske op de doorgelopen Linda Kruithof. Vrij voor de keeper schoof zij de bal onder haar door in het doel. Tot grote frustratie van iedereen die SSS een goed resultaat gunde, keurde de scheidsrechter het doelpunt af. De meningen waren verdeeld, maar er zou sprake zijn van buitenspel, maar ook van voorbij zijn van de reguliere speeltijd. Dit laatste zou sowieso niet mogen, want er was sprake van een veelbelovende aanval en dan mag deze niet onderbroken worden. Van buitenspel was geen sprake, maar de vlaggenist aan Berkel-zijde vlagde zowat bij iedere aanval van SSS.

Ondanks de irritatie ging SSS de tweede helft verder met het goede spel. Jamie de Kort en Iris van der Sluis waren in het veld gekomen voor Rosalie Hoogerwerf en Zoë Metske. Het spel leidde nu tot meer balbezit en de aanvallen werden veelbelovender. Dit leidde tot een fraai doelpunt van Dilek Emir. Van buiten het 16 meter gebied kon zij vrij uithalen. De doelvrouw was kansloos op het harde schot; 1-1.

Even later was SSS niet bij de les en werd dit direct afgestraft; 2-1.

SSS voelde dat er ondanks deze tegenslag een verrassing in de lucht hing en ging jagen op de gelijkmaker. Tanisha Nouwt ging goed door na een lange pass die vlak achter de verdediging viel van Berkel. Tussen twee verdedigers en voor zich de keepster wist zij met een lob vanaf de penaltystip het doel te raken; 2-2. Was het doelpunt van Dilek al een mooie, maar dit was een beauty!

Uiteraard had de vlaggenist weer buitenspel gezien, maar de leidsman ging hierin gelukkig niet mee. Overigens had deze geen overmacht, wat leidde tot frustratie en irritatie, maar vooral het partijdig vlaggen van de vlaggenist zorgde veel commotie. Ook de leiding van Berkel was het inmiddels opgevallen.

De gelijke stand werd gekoesterd en SSS werd in de verdediging gedrukt. Bij een snelle uitval wist opnieuw Tanisha Nouwt gevaarlijk te worden in het 16-meter gebied. Vrij voor de doelvrouw wist zij verrassend de 2-3 te scoren.

Marjolein Hilberts werd nog ingebracht voor de moe gestreden Jet van Eekelen, en kort daarop Eline Verhorst voor de uitgebluste Tanisha Nouwt.

Een uitstekend resultaat -in een zeer vermakelijke wedstrijd- die onze Klaaswaalse leeuwinnen wisten te behalen. Alle spelers lieten zich deze avond positief gelden. Uiteraard was Dilek Emir de sterke motor binnen het team, maar man-of-the-match was toch echt Tanisha Nouwt.

Nog steeds staat SSS op de laatste plaats in de competitie, maar de aansluiting met de directe concurrenten is er weer. Zaterdag 5 maart speelt SSS VR2 tegen RVVH VR2 in Ridderkerk. Geen hoogvlieger, maar wellicht weten onze dames het kunstje weer te flikken.