Voorveldselaan 4
3573PV
UTRECHT
tel. 030-2717091

Ook vandaag stond er weer een cruciale wedstrijd tegen het Utrechtse Hercules op het programma. Drie maanden geleden werd de thuiswedstrijd gespeeld en in de slechtste ontmoeting in deze competitie droop SSS met 1-6 van het veld. Hercules had vorige week verrassend tegen en in IJzendijke met 0-2 gewonnen en stond in de rangschikking hierdoor net boven SSS. SSS had dus op basis van de thuiswedstrijd wat goed te maken en kon zichzelf een goede dienst bewijzen door de te winnen om dan hopelijk ook de nacompetitie te voorkomen. Maar … ze waren gewaarschuwd gezien het resultaat van de tegenstander van vorige week!

Ook deze wedstrijd kon weer beroep worden gedaan op Esra Matthijsse, Dilek Emir en Myrthe Prins. Doelvrouw vandaag was Agnita Nouwen. Afwezig was Zoë Metske.

SSS begon direct met druk zetten op de tegenstander en kreeg al snel meerdere hoekschoppen toegekend. Er ontstond al snel commotie, want onze aanvoerder Jamie de Kort werd gebeten in haar bovenarm. Het zusje van Luis Suarez deed alsof haar neus bloedde, maar de bijtafdruk was overduidelijk. De leidsman was het helaas ontgaan en liet het spel vervolgen.

SSS had het veldoverwicht, maar de eerste grote kans was voor Hercules. Een rappe uitbraak werd op het laatste moment slecht uitgespeeld, waardoor SSS met de schrik vrijkwam.

In de 10e minuut werd een fout van de doelvrouw van Hercules bijna afgestraft. Myrthe Prins profiteerde bijna met een afstandsschot, maar de bal ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Een minuut later werd opnieuw een afstandsschot van Dilek Emir geplaatst, maar het leek wel een kopie van de voorgaande, want ook deze ging rakelings naast.

In de 12e minuut was het dan wel raak. Een aanval over meerdere schijven en op snelheid zorgde er voor dat Linda Kruithof vrij voor de keeper kwam te staan. Onze spits was echter niet zelfzuchtig en zag dat Tanisha Nouwt in een nog betere positie stond, waardoor deze laatste de 0-1 kon laten aantekenen.

De controle op de wedstrijd werd uit handen gegeven. Dit leverde weliswaar geen gevaar op in het eigen doelgebied, maar zorgde er wel voor dat Hercules bleef geloven in een goede afloop. In de 37e minuut kreeg Linda Kruithof na een assist van Sanne Kamper een goede kans. Helaas leverde haar punter niets op, want de bal verdween net naast.

In de tweede helft nam SSS weer het initiatief en hiermee ook het veldoverwicht, maar tegelijkertijd voetbalde het team nerveus. In de 60e minuut kreeg SSS de kans de voorsprong te verdubbelen. Een fraaie actie van Dilek Emir zorgde er voor dat Myrthe Prins vrij voor de keeper kwam te staan. De doelvrouw deed niet in cadeautjes en met een knappe redding wist zij de inzet te stoppen.

In het laatste kwartier ging Hercules alles of niets spelen. Dit zorgde in de laatste minuten voor hachelijke momenten in het Klaaswaalse doelgebied. Op een inzet van de spits wist Agnita Nouwen met een uiterste inspanning de bal net over de doellat te tikken. Niet veel later diende onze goalie zich letterlijk op de bal te werpen om een inzet te voorkomen.

De allerlaatste kans was voor SSS. Een slecht genomen achterbal door de doelvrouw van Hercules werd in het 16-meter gebied onderbroken door Linda Kruithof. Haar inzet werd in eerste instantie goed gered door de doelvrouw, maar de afvallende bal werd door Tanisha Nouwt het doel ingelopen. De leidsman wees naar de middenstip. De vlaggenist aan Hercules bleef echter zijn vlag omhoog houden en na beraad keurde de leidsman het doelpunt alsnog af i.v.m. handsbal (?).

Twee minuten voor tijd werd Linda Kruithof de wedstrijd uitgeschopt. De man in zwart gaf haar tegenstander een gele kaart, maar “bij aanwezigheid van de VAR was dit rood geweest”.

In de laatste minuten mochten Suus Tol en Marjolein Hilberts nog het veld in komen. Niet eerder durfde het technisch duo Van Heusden/Veldhoen te gaan wisselen.

Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende umpire kon SSS de 3 punten mee naar huis nemen. Een terechte overwinning, maar wat heeft het team zichzelf nog moeilijk gemaakt. Het had in de eerste helft al afstand kunnen nemen van de tegenstander, maar verzuimde. Een aantal spelers oogden vermoeid en als team speelde het angstig om vooral geen doelpunt tegen te krijgen. Hierin moesten ze meer vertrouwen hebben in het centrale duo Charlotte Blaak en Esra Matthijsse, want zij speelden verdedigend een prima partij.

Weliswaar weer drie punten toegevoegd aan hun totaal, maar spits Linda Kruithof en aanvoerder Jamie de Kort waren allesbehalve ongeschonden uit de strijd gekomen. Hopelijk herstellen ze snel.

De terugreis -met de bus- was uiteraard gezellig, maar er zijn geen zangeressen -en zeker geen zangers- verloren gegaan aan de spelers en het technisch team.

Komende dinsdag wordt thuis de inhaalwedstrijd gespeeld tegen het IJsselsteinse IJFC. Eerder leek de tegenstander op te gaan voor het kampioenschap, maar de laatste weken lijkt er bij hen de klad in te zitten. SSS daarentegen zit in een goede flow en kan misschien de punten thuis houden. De wedstrijd start om 20:30 uur.