Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Dinsdagavond werd de inhaalwedstrijd gespeeld in Klaaswaal tegen het IJsselsteinse IJFC. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd omdat SSS strijdt te voorkomen in de nacompetitie te moeten spelen tegen degradatie en IJFC voor de nacompetitie voor promotie. Het duo coaches Van Heusden en Veldhoen hadden een goed gevoel voor aanvang van deze wedstijd. SSS zit in een goede fase en pakt de laatste tijd veel punten. IJFC daarentegen heeft de laatste wedstrijden juist veel punten laten liggen. Daarnaast kon SSS VR2 deze avond een aantal spelers vanuit VR1 opstellen. Daarbij moet wel worden gezegd dat SSS VR1 op 13 november 2021 thuis klop kreeg tegen ditzelfde IJFC en met 0-2 verloor in de bekercompetitie … Vanuit het vaste team ontbraken Linda Kruithof en captain Jamie de Kort.

SSS begon zeer zwak. Fout op fout werd direct afgestraft en wist hierdoor IJFC tot score te komen. Gelukkig was er buitenspel geconstateerd en werd het doelpunt afgekeurd.

Toch werd in de 9e minuut opnieuw gescoord en nu kwam de 0-1 wel op het scorebord. En 7 minuten was het opnieuw raak; 0-2. Felle duels gingen daaraan vooraf en ook individuele fouten, maar zeker ook knap aanvalsspel van IJFC, waarbij iedere kans ook direct werd afgestraft.

SSS moest een flinke aderlating doen, want al na 17 minuten verliet Guusje Raaijmakers gedesillusioneerd het veld met een blessure. Voor haar kwam Janita Lookermans in het veld.

Na een half uur speeltijd wist IJFC weer tot score te komen. Een afvallende bal na een hoekschop werd tussen een woud van benen op doel geschoten. Doelvrouw Vicky de Regt was kansloos; 0-3.

Pas na 32 minuten wist de thuisploeg  eindelijk een keer tot een gevaarlijke aanval te komen, wat helaas niet beloond werd met een doelpunt.

Op het middenveld was er een heftige strijd tussen Dilek Emir en de sterkste speler aan IJFC-zijde. Spijtig voor haar ging de speler van IJFC 10 minuten voor het verstrijken van de eerste helft met een blessure naar de kant.

Na nog een op bal op de lat van SSS werd de pauze bereikt met een zeer teleurstellende 0-3 achterstand. Op alle fronten was het bij SSS “net niet”. Maar … -moet worden gezegd- SSS speelde niet echt slecht, maar IJFC speelde een hoogstaande partij voetbal.

De tweede helft startte SSS opnieuw slecht. Vicky de Regt wist met twee knappe reddingen IJFC van verdere score af te houden.

In de 53e minuut wist de thuisploeg eindelijk iets terug te doen. Na goed scorend werk van het team wist Dilek Emir vanaf zo’n 18 meter een hard afstandsschot te plaatsen. Te hard voor de doelvrouw; 1-3.

Vanaf dat moment ging SSS beter spelen, maar ging ook de tegenstander slechter spelen. Met veel strijd ging SSS op zoek naar de aansluittreffer, zonder echt tot uitgespeelde kansen te komen.

Het laatste kwartier was meer spannend dan goed voetbal. Celine de Jong wist in de 36e minuut een vrije trap in het doel te werken; 2-3. In de blessuretijd werd er opnieuw gescoord, maar helaas aan de verkeerde kant. Een hoog lucky schot verdween in het SSS-doel; 2-4.

Kort daarop floot de goed leidende scheidsrechter de wedstrijd af. De jonge leidsman had het moeilijk gehad, maar hield zich staande tussen twee felle teams. Alleen de gele kaart naar SSS-zijde had hij in zijn achterzak moeten houden.

SSS had op meer gehoopt, maar stond na afloop zonder punten. Het was van de kant van SSS geen hoogstaande partij, maar IJFC was op alle fronten de betere, vooral de eerste helft. Het wordt nog spannend in de competitie. SSS VR2 moet komende zaterdag naar Hilversum en speelt daar tegen sc ’t Gooi. Het zal een zware wedstrijd worden om daar de broodnodige punten mee naar huis te kunnen nemen. Maar kansloos zijn we zeker niet!