EINDHOVEN
tel. 040-2551846

Dames SSS komen met veel strijdlust net te kort tegen FC Eindhoven.

Vandaag stond voor SSS de lastige uitwedstrijd op het programma tegen de nummer 2 van de competitie FC Eindhoven AV VR1

Op het harde hobbelige grasveld van Eindhoven werd er vandaag om 16.30 uur afgetrapt en meteen werd duidelijk wat het strijdplan van Eindhoven was; SSS meteen onder druk zetten en niet te laten voetballen en met goed verzorgd voetbal proberen snel te scoren. De intenties waren er wel bij Eindhoven maar SSS was niet van plan vandaag dit toe te laten en liet ook gelijk vanaf minuut één zien dat er vandaag niets weggegeven zou gaan worden. Met veel strijd en vanuit een solide organisatie werden er nagenoeg geen kansen weggegeven in het 1e kwartier. Waar Eindhoven veelvuldig in balbezit was wist SSS het spel van Eindhoven te ontregelen en kwam beter in de wedstrijd en kon wat meer naar voren gaan spelen zonder echt al teveel kansen te creëren want ook de verdedigsters van Eindhoven gaven de 1e helft weinig tot niets weg tegen de spitsen van SSS.

Eindhoven bleef de bovenliggende partij de in de 1e helft en met snelle verplaatsingen van de ene naar de andere kant bleven zij het doel van SSS zoeken maar op een paar kleine kansen na werd het nooit gevaarlijk en konden beide teams gaan rusten met 0-0. De rust werd benut om het strijdplan voor de 2e helft te bepalen want Eindhoven zou zeker de duimschroeven nog verder aan gaan draaien.

De 2e helft een kopie van de 1e helft. Eindhoven het meeste balbezit en SSS geconcentreerd vanuit een solide organisatie loerend op mogelijkheden om onder de druk uit te kunnen voetballen. Dat de  strijdwijze van SSS heel veel kracht en energie vroeg van de dames was steeds duidelijker te zien op het veld. Eindhoven dwong SSS steeds verder terug en Eindhoven begon, doordat het doelpunt uitbleef, het over een andere boeg te gooien. Diverse speelsters van Eindhoven begonnen wat onsportief gedrag te vertonen en probeerden met allerlei trucs de strijdwijze van SSS te ontregelen.

SSS bleef strijdbaar al waren er wel een paar hachelijke momenten  voor het doel van SSS, maar de bal viel steeds net aan de goede kant van het doel en zo stond er na 75 minuten spelen nog steeds de 0-0 op het bord. De krachten vloeiden steeds meer weg bij SSS en was het nu echt alle hands aan dek in de laatste 15 minuten. SSS bleef fier overeind en Eindhoven ging er steeds minder in geloven.

In de 89e minuut werd een diepe bal aangenomen in de 16 meter door een speelster van Eindhoven die na een kapbeweging een schot op doel afleverde welke op ongelukkige wijze 2x van richting veranderd werd door een been van een speelster van SSS en belandde buiten bereik van Angel in het doel van SSS. Derhalve toch de 1-0 voor Eindhoven. SSS perste nog eenmaal alle energie er uit voor een slotoffensief en Eindhoven trok zich terug. Verder dan 3x een corner die helaas niets opleverde kwam SSS niet in de resterende minuten en zo blies de scheidsrechter af bij een 1-0 eindstand voor Eindhoven. Helaas geen beloning voor het harde werken van SSS. Het voelde het wel erg zuur om in de laatste minuten toch nog te verliezen van een wel erg goede tegenstander .

Volgende week wacht de volgende tegenstander weer. DSS uit Haarlem komt dan naar Klaaswaal. Er wordt afgetrapt om 14.30 uur in Klaaswaal. Dit zal een spreekwoordelijke zes punten wedstrijd zijn!