6842BV
ARNHEM
tel. 026-3514804

Deze zaterdag stond uitwedstrijd  tegen Eldenia op het programma waar 3 weken geleden de 1e driepunter van 2022 tegen werd behaald.

Vandaag vroeg op voor de Vrouwen 1 van SSS Klaaswaal voor de wedstrijd in Arnhem die om 13.00 gepland stond.

Met een lekker zonnetje maar wel een harde wind recht over het veld was Eldenia vanaf minuut 1 er op gebrand om de nederlaag van 3 weken geleden in Klaaswaal weg te spelen, maar de dames van SSS speelden vanaf minuut 1 geconcentreerd en goed voetbal waardoor er gelijk een mooie wedstrijd met veel strijd en passie ontstond.

Na wat aftasten was het SSS dat in de 8e minuut de eerste kans kreeg via Fili Talman. Zij kon de 16 meter in dribbelen, speelde de bal naar de meegelopen Celine de Jong die de 0-1 binnen wist te tikken. Een mooie opsteker voor de SSS dames.

Hierna voerde Eldenia de druk op, had iets meer balbezit maar echt grote kansen kwamen er niet. Het elftal van SSS stond als een huis waardoor het geïrriteerde  Eldenia ( met name de spits ) allerlei trucs uithaalde bij Maxime de Bruin maar die wist daar op professionele wijze niet in te trappen.

Na en klein foutje in de opbouw in de 20e minuut  wist Eldenia met een schot van 20 meter die mede door de harde wind via de paal als een granaat insloeg in het doel achter keepster Angel Verschoor (die geen schijn van kans had op deze bal) de 1-1 te maken. Een domper maar SSS was niet van slag en bleef zowel verdedigend als aanvallend goed voetballen en het Eldenia het moeilijk maken. De rust werd met 1-1 bereikt.

In rust werd duidelijk dat Joska Stokkers helaas in de kleedkamer  achter moest blijven met een vervelende blessure en Rowena Ondaan haar vervangster was .

De 2e helft nam Eldenia het heft in handen en drong SSS iets verder terug zonder dat het tot echt grote kansen kwam voor Eldenia. De ruimtes werden wel wat groter maar SSS bleef goed combineren en verdedigend overeind.

Eldenia bleef doorgaan met vervelende overtredingen waardoor Rosalie Hoogerwerf na een elleboogstoot in haar ribben het veld moest verlaten en Lynn den Ridder haar vervangster was op het middenveld.

De wedstrijd golfde op en neer zonder al te grote kansen voor beide partijen. SSS had wat meer moeite om de ballen voorin vast te houden maar kwam soms nog gevaarlijk door en uit een van de aanvallen kreeg SSS een corner. Deze werd fantastisch in de kruising binnen gekopt door Chelsea Disseldorp in de 65e minuut. Een mooie opsteker en op dat moment een verdiende voorsprong.

Eldenia ging meer risico nemen en nog meer strijd in de wedstrijd gooien en dan zal je het net zien. Wat een onschuldige voorzet vanaf de zijkant bleek werd helaas de 2-2.

SSS pakte na de 2-2 de draad weer op en was zelfs nu de bovenliggende partij. Een mooie solo van Celine de Jong in de 80e minuut vanaf eigen helft langs alles en iedereen. Op 17 meter van de goal wist een dame van Eldenia haar neer te halen en kreeg SSS een vrij trap. De vrije trap van Guusje Raaijmakers spatte helaas op de lat uiteen en derhalve geen voorsprong.

De laatste 10 minuten gebeurde niet veel en leek een gelijkspel het resultaat te worden.

Een op het oog ongevaarlijke voorzet die eigenlijk een prooi voor Angel Verschoor moest zijn maar helaas op een of andere manier op een verdedigster van SSS belandde en zo voor de voeten van de spits Edenia. Die maakte daar gretig gebruik om de 3-2 binnen te tikken in de 90e minuut.

SSS ging in blessure tijd nog op zoek naar de 3-3 en die kwam er ook bijna. Na een goede voorzet was het Celine de Jong die met haar hoofd de bal net langs de paal kopte.

De scheidsrechter blies na deze kans af en liep SSS zo tegen een onverdiende zure nederlaag aan.