JO15-1 bezorgt Neptunus eerste thuisnederlaag van het seizoen

Neptunus-Schiebroek JO15-1

2 - 4

SSS JO15-1

23 februari 2022 19:15

Voor vanavond zijn we uitgenodigd door Neptunus-Schiebroek JO15-1 voor een oefenwedstrijd. Wat een uitstapje had moeten worden, werd uiteindelijk een hele wereldreis. De heenweg kenmerkte zich namelijk door nogal wat oponthoud, waardoor de laatste spelers pas rond de aanvangstijd binnendruppelden. Snel omkleden dus. De ouders gingen inmiddels op zoek naar een warme bak koffie, maar helaas zat de kantine potdicht. Hebben wij weer. Op zulke avonden besef je toch weer hoe goed het bij ons eigenlijk allemaal geregeld is. Na een korte warming-up kon er met een vertraging van slechts een kwartier worden afgetrapt.

De hoekvlaggen zijn nergens te bekennen en alle wedstrijdballen zijn te zacht. Dat begint lekker. Daarnaast starten we ook nog met een flinke tegenwind. Blijkbaar is de storm hier nog niet gaan liggen. Die wind heeft behoorlijk wat invloed op de wedstrijd, maar het neemt niet weg dat we ook ontzettend slordig zijn begonnen. Ondanks enkele waarschuwingen komt de eerste echte kans van onze kant. Het is Seb die na tien minuten vanaf links de paal raakt. Een minuut later ligt de bal er helaas al aan de andere kant in. We verliezen de bal, waarna er vanaf rechts een voorzet wordt gegeven en deze wordt van dichtbij binnengelopen (1-0). Ook in de fase erna hebben we het moeilijk. Neptunus heeft een razendsnelle aanvaller waar zelfs Si Wei zijn handen vol aan heeft. De tegenwind helpt dan ook niet echt mee. Na iets meer dan twintig minuten spelen ontsnapt deze aanvaller aan onze aandacht en laat hij slim zijn been hangen achter de uitkomende Kris. De scheidsrechter fluit nog vanaf de andere helft voor een strafschop. Ondanks het harde schot is het Kris die als winnaar uit de strijd komt. Aan de andere kant wordt ook Raf neergelegd binnen de beruchte lijnen maar dit wordt niet bestraft. Zelfs als keeper Kris na een tik even later geblesseerd op de grond ligt wordt het spel niet gelijk onderbroken. Neptunus-Schiebroek verloor dit seizoen nog geen enkele thuiswedstrijd en daar zullen we het maar bij laten. Inmiddels is ook Luke het veld in gekomen, die daarmee zijn debuut maakt in de JO15-1 en een prima indruk achterliet. We komen nog een paar keer goed weg maar de laatste kans in deze helft is voor ons. Na een goede aanval duurt het helaas iets te lang voordat iemand besluit om uit te halen en dus kunnen de Rotterdamse verdedigers alsnog de gelijkmaker voorkomen. We zoeken de kleedkamer op met een 1-0 achterstand.

Na de rust hebben we de wind in de rug en daarmee draait ook het hele spelbeeld. We creëren kans op kans, maar voorlopig zonder resultaat. Luuk raakt de paal, even later brengt de keeper redding en ook Milo schiet nog net naast. Na vijf minuten in deze helft belonen we onszelf gelukkig alsnog. Luuk zet Milo alleen voor de keeper en die schiet de bal in de rechterhoek (1-1). Erop en erover zou je denken maar niets is minder waar. Uit het niets krijgt de thuisploeg een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Het eerste schot belandt nog in de muur maar de re-bound gaan vol de kruising in (2-1). We raken niet van slag en gaan gewoon weer verder waar we gebleven waren. En hoe. Van grote afstand besluit Daley uit te halen en de bal vliegt werkelijk snoeihard de kruising in (2-2). Helaas niet op beeld, maar zeker de mooiste van de avond. Een minuut of tien later komen we voor het eerst op voorsprong. Uit een corner van Milo komt Seb bij de tweede paal slim voor zijn man en tikt binnen (2-3). Nu is het tijd om de wedstrijd definitief te beslissen. Seb raakt eerst nog de paal maar nog binnen het uur maken we er toch 2-4 van. Daley besluit van eigen helft een vrije trap maar gewoon op doel te schieten. Waarom ook niet met deze wind. De bal is lang onderweg en zeilt zo over de keeper heen het doel in. Terwijl er nog wel even te spelen is zouden we die tijd bij lange na niet volmaken. De scheidsrechter is wel klaar met het vele gezeur van de thuisploeg, waar toch weinig aanleiding voor was, en blaast vroegtijdig voor het einde van de wedstrijd. De gemoederen lopen daarna nog even hoog op. 'Ze wisten het niet meer' zou ik bijna zeggen. Daarna vertrekt iedereen naar Ajax, vissen de trainers nog even hun eigen 'wedstrijdbal' uit de sloot en keren ook zij daarna huiswaarts. De terugweg ging in ieder geval een stuk sneller.