JO15-1: Vroege goal blijkt genoeg voor winst in derby

Wilhelminastraat 1
3281BZ
NUMANSDORP
tel. 0186-653820

De Hoeksche Waard Bokaal is al zo'n anderhalve maand onderweg, maar voor ons begint het toernooi pas vanavond. De wedstrijd tegen SHO werd op verzoek van de tegenstander meerdere keren uitgesteld en dus starten we nu met de derby tegen NSVV. Om kans te maken op de finale moet er vanavond een goed resulaat worden behaald. NSVV lijkt toch wel de minst sterke van de drie tegenstanders die we zullen treffen. Dat we kunnen winnen, bewezen we eind vorig jaar al toen het in een oefenwedstrijd 2-0 werd. De Numansdorpers leken toen wel erg weinig zelfvertrouwen te hebben en speelden zonder enige overtuiging. Dat is vanavond niet de verwachting. Het vuurtje werd deze week namelijk al lekker opgestookt zoals dat hoort bij deze derby. NSVV lijkt er klaar voor en dat geldt zeker ook voor ons. Op Sem G na is het team compleet, al is ook Sem L nog niet helemaal fit. Uit voorzorg zijn daarom Luke en Kasper weer van de partij. Na een aantal weken is ook het centrale duo met Daley en Si Wei weer in ere hersteld, wat betekent dat Bart weer terugkeert op het middenveld.

Het hoofdveld ligt er op het oog goed bij, al is het hier en daar wel wat hobbelig. Ook het weer is ideaal, wat er voor heeft gezorgd dat er behoorlijk wat toeschouwers op de wedstrijd zijn afgekomen. Vanaf het begin zien we meteen een veel feller NSVV dan in de thuiswedstrijd. Gelukkig doen wij er nog een schepje bovenop en weten we de thuisploeg volledig te overrompelen. Al na anderhalve minuut ligt de bal in het doel. Seb zet goed druk, de bal komt daardoor wat gelukkig terecht bij Luuk en die knalt 'm hard binnen (0-1). Een dieptepass van Daley had even later zomaar voor de 0-2 kunnen zorgen, maar Seb krijgt de bal niet langs de keeper. We blijven in een hoog tempo spelen met veel beweging en hebben de bal steeds weer snel terug. Een afstandschot van Milo zeilt maar net over het doel heen. Na een kwartier gaat de storm liggen en kan NSVV even op adem komen. We zitten er wat minder kort op en het zorgt ervoor dat de Numansdorpers meer tijd en ruimte krijgen om hun spitsen diep te sturen. Het levert een paar gevaarlijke momenten op, maar Kris is bij de les en weet zijn doel schoon te houden. We gaan rusten met 0-1.

De tweede helft komt maar moeilijk op gang. Na een spectaculair begin is het een meer gelijkwaardige wedstrijd geworden en dat zet zich ook na de rust door. We blijven wel het betere team, maar weten dat niet meer om te zetten in grote kansen. Naarmate de wedstrijd vordert wordt het steeds belangrijker om in ieder geval niets meer weg te geven. Met Mikis en Sem L voegen we wat verdedigende kwaliteiten toe aan het middenveld en zij zouden inderdaad nog veel ballen verroveren. Raf schuift door naar de aanval waar er voor hem ongetwijfeld steeds meer ruimte zal gaan komen. NSVV komt nauwelijks nog tot een echt slotoffensief maar moet het vooral hebben van corners en vrije trappen. De beste kansen zijn nog voor ons. Raf weet zichzelf na een mooie actie net niet te belonen en schiet voorlangs. Even later zou hij ook nog de paal raken. Die ene goal in de tweede minuut blijkt uiteindelijk voldoende voor de overwinning. We hadden ons ingesteld op een behoorlijke blessuretijd, maar nog voor de officiële speeltijd fluit de scheidsrechter voor het einde. De eerste drie punten zijn binnen. Ook de penaltyserie na afloop wordt winnend afgesloten. Seb, Luuk, Daley, Milo en Bart schieten allemaal raak en NSVV raakt een keer de paal: 4-5. Op maandag 23 mei gaat het toernooi verder met een thuiswedstrijd tegen Binnenmaas JO15-1. Dat zal weer een stuk zwaarder worden maar zeker niet onmogelijk. Eerst maken we de competitie af, te beginnen met een vroege uitwedstrijd bij koploper Spartaan'20 komende zaterdag. Ook daar staat nog genoeg op het spel.