Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

54 uur na het laatste fluitsignaal tegen Barendrecht staan we alweer op het veld. Op deze maandagavond spelen we de tweede wedstrijd in de Hoeksche Waard Bokaal. Na de overwinning op NSVV gaat de moeilijkheidsgraad weer wat omhoog en nemen we het nu op tegen hoofdklasser Binnenmaas JO15-1. Zij eindigden in het voorjaar als vijfde in een poule van 12 teams en staan op dit moment op een derde plaats. Het mag duidelijk zijn dat dit voor ons weer een echte test gaat worden en we een stuk scherper moeten beginnen als afgelopen zaterdag. De bank met geblesseerde spelers is vanavond gelukkig weer een stuk leger. Kris staat weer onder de lat en ook Sem G gaat het weer een helft proberen. Alleen Timo is nog niet fit genoeg en richt zich op volgende week. Luke is er weer bij als vervanger.

1e helft:
Binnenmaas is het meeste aan de bal, maar we weten ze redelijk van het doel af te houden. Daardoor beperken de bezoekers zich vooral tot afstandsschoten, maar die leveren maar weinig gevaar op voor Kris. De grootste kansen zijn in de beginfase eigenlijk voor ons. Zowel Luuk als Raf komen in kansrijke positie in balbezit, maar krijgen de bal net niet lekker mee om tot een schot te komen. De kansen die we weggeven worden eigenlijk door onszelf veroorzaakt, als we iets te slordig zijn in de opbouw. We stoppen er wel een hoop energie in en winnen in ieder geval een stuk meer duels dan afgelopen zaterdag, al scheelt het wel dat ook Binnenmaas een niet al te groot team heeft. Terwijl de rust in zicht komt krijgen de gasten nog een goede kans om de score te openen. Oog in oog met Kris wordt de bal echter net naast gewipt. Met nog een minuut te gaan probeert Daley het nog een keer met een dieptepass. Deze is precies op maat voor Luuk en die lobt de bal langs de keeper heen in het doel (1-0). Waar we zaterdag nog een doelpunt tegen kregen net voor de rust, valt het nu wel onze kant op. Met deze voorsprong gaan we richting de kleedkamer.

2e helft:
Na ongetwijfeld een donderpreek te hebben gekregen gaat Binnenmaas op zoek naar de gelijkmaker. Het gaat steeds meer moeite kosten om ze bij het doel weg te houden maar voorlopig blijven we overeind. Naarmate de minuten verstrijken komt het Smitshoek-scenario steeds meer in zicht. Kunnen we die 1-0 uit het vuur slepen? Het wordt allemaal wel heel spannend als ook de paal en lat worden geraakt, maar soms moet het ook een beetje meezitten. Aan de andere kant krijgen we zelf nog een enorme kans. Een corner wordt afgeslagen, maar via via komt Daley weer aan de bal. Die kapt zijn tegenstander uit en schiet de bal hard richting de bovenhoek. Er is een fantastische redding van de Binnenmaas-keeper voor nodig om deze uit de kruising te houden. Even later is ook Raf nog dichtbij als zijn voorzet nog bijna door een verdediger in eigen doel wordt gewerkt. Inmiddels gaan we de laatste vijf minuten in. We gooien ons werkelijk voor elk schot maar helaas gaat het toch nog mis. Met een slim boogballetje wordt de verdediging op het verkeerde been gezet, waarna een bekeken schot over Kris heen in de verre hoek valt (1-1). Met deze stand weten we dat we nog een punt tekort komen voor de finale en die lijkt vanavond makkelijker haalbaar dan volgende week. Daardoor gaan we toch nog risico nemen voor een winnende treffer. Het slotoffensief, dat afgelopen weken nogal wat goals opleverde, komt nu helaas maar moeilijk van de grond. De meeste jongens zitten er echt doorheen. Gelukkig komt ook Binnenmaas niet meer tot een tweede treffer, want dat had helemaal zuur geweest. De afsluitende penaltyserie wordt wederom overtuigend gewonnen door alle strafschoppen weer raak te schieten. Kris pakt er eentje en zo voelen we ons toch nog een beetje winnaar. We hebben er keihard voor geknokt en mogen uiteindelijk ook wel gewoon trots zijn op het resultaat. Er zal volgende week tegen SHO minimaal een punt nodig zijn om de finale te halen. Dat zal pittig worden, maar we gaan er in ieder geval alles aan doen.