Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

De tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding spelen we vanavond tegen Zinkwegse Boys JO17-2. We spelen dus tegen een oudere leeftijdsklasse met ons toch al jonge JO16-team. Dat zal vast nog wel vaker voorkomen in oefenduels, want de JO16-teams liggen in de regio niet voor het oprapen. Zinkwegse Boys gaat 2e klasse spelen, maar gezien het fysieke verschil zou dat normaal gesproken redelijk gelijkwaardig moeten zijn aan onze 1e klasse. Echter lijkt de 2e klasse wel wat te hoog gegrepen voor dit team, dus of we echt aan elkaar gewaagd zijn moeten we nog even afwachten. Na een indrukwekkende minuut stilte beginnen we iets na half 8 aan de wedstrijd.

1e helft:
We starten niet erg goed aan de wedstrijd. We doen juist datgene waar vooraf nog voor werd gewaarschuwd. We lopen te veel met de bal en komen onnodig in duels terecht. Dat wil je nou juist niet tegen een ouder team. Helaas raken we na amper vijf minuten ook nog Raf kwijt als hij met een enkelblessure het veld moet verlaten. Hopelijk valt het uiteindelijk mee. Na iets minder dan tien minuten hebben we een opleving met een schitterende aanval, die ook meteen leidt tot de openingstreffer. Al combinerend steken we het hele veld over, waarna het uiteindelijk Timo is die de bal goed teruglegt op Luuk. Helaas komt zijn schot, met links weliswaar, tegen de paal. Vervolgens ziet het er achterin niet heel goed uit bij de Oud-Beijerlanders. De keeper lijkt de bal te pakken, maar deze wordt tot twee maal toe door een verdediger uit zijn handen geschoten. Zo komt de bal opnieuw bij Luuk en hij schiet de bal over alles en iedereen heen in het doel (1-0). Daarna zijn we verreweg het betere team. We hebben veel balbezit, maar weten dat niet om te zetten in veel kansen. Door wat slordigheden krijgen de bezoekers zelfs nog wat mogelijkheden om weer gelijk te maken. Voor ons is Timo nog twee keer dichtbij een doelpunt. Net voor de rust weten we de score gelukkig alsnog te verdubbelen. Het is Si Wei met de pass van achteruit en Niek die de bal over de keeper heen in het lege doel schiet. Ruststand: 2-0.

2e helft:
We combineren helemaal niet onaardig, maar het tempo zal verder omhoog moeten om de muur van Zinkweg helemaal af te breken. Nog meer beweging voorin en niet te nonchalant achterin. Met die boodschap gaan we weer op weg naar het inmiddels verlichte derde veld. We beginnen sterk en krijgen meteen kansen met Niek die de lat raakt en een schot voorlangs van Luuk. De muur van Zinkwegse Boys kraakt en zou uiteindelijk definitief breken na iets meer dan een uur. Het begint met een mooie combinatie tussen Milo en Jeevan en Luuk mag het afmaken: 3-0. Dan gaat het ineens hard en begint ook Seb te scoren. Eerst met een schot over de keeper heen en daarna na een pass van Milo. 5-0 en nog een kwartier te spelen. Niet veel later wordt Luuk neergelegd in het strafschopgebied en kan de scheidsrechter niet anders dan een penalty geven. In goed overleg gaat Luuk zelf achter de bal staan. Zijn strafschop wordt eerst nog door de keeper tegengehouden, maar gelukkig krijgt hij een herkansing en dan is het wel raak (6-0). De bezoekers worden nu echt aan alle kanten voorbij gelopen en achterin geven we helemaal niets cadeau. Een mooie voorzet van Milo levert alweer de volgende goal op als Sem L in de verre hoek raak schiet. Luuk maakt tussendoor dan ook nog zijn vierde van de avond, waarna Sem L met zijn tweede voor de 9-0 eindstand zorgt. Daar zag het bij 2-0 na een uur toch niet naar uit. Zo tanken we nog wat extra vertrouwen in aanloop naar de eerste bekerwedstrijd van a.s. zaterdag. Dan komt Spijkenisse JO16-2 op bezoek en kunnen we wel wat meer tegenstand verwachten. Aftrap is dan om 10 uur.