Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 09

Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Op deze warme 3 september 2022 start SSS de bekercompetitie met een thuiswedstrijd tegen Den Bommel. De aanwinsten voor SSS dit seizoen zijn: Stijn van der Linden, Niels Huizer, Joshua Nagelhout, Pim Rijnsburger en Nick Rorijs.

Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan het vreselijke drama dat zich afspeelde op de Zuidzijde, begonnen SSS en Den Bommel aan hun eerste officiële wedstrijd van dit seizoen. Spits Mark de Bie vinden we vandaag terug als centrale verdediger.

SSS startte goed aan deze wedstrijd en kwam een aantal keren goed door over de vleugels via Stijn van der Linden en Dennis den Haan. Hun voorzetten kwamen vooralsnog niet bij een SSS’er aan zodat het tot aan de 20e minuut wachten was op een goal.

In die 20e minuut komt SSS op een 1-0 voorsprong. Aanvoerder Dennis den Haan lobt de bal met veel gevoel met buitenkantje rechts over de uitkomende keeper. Met dit juweeltje zet hij SSS op 1-0.

Heel lang kan SSS echter niet van deze voorsprong genieten want 2 minuten later staat het alweer gelijk.

Beide ploegen zijn in de eerst helft redelijk aan elkaar gewaagd. Over en weer ontstaan er wat mogelijkheden en is het wachten wie de voorsprong zou nemen. Het is Den Bommel die de leiding overneemt van SSS en scoort in de 30e minuut de 1-2.

Er volgen nog wat kansen voor SSS. De grootste kans voor rust is voor Tim van Zetten maar hij ziet zijn kopbal van de lijn gehaald worden.

Net begonnen aan de 2e helft is het Den Bommel dat op zelfs 1-3 komt. Werk aan de winkel voor de thuisclub.

SSS gaat meer risico nemen. Mark de Bie wordt richting de spits gestuurd om daar voor meer druk en gevaar te zorgen. SSS is na die omzetting veelvuldig op de helft van Den Bommel te vinden en dat resulteert in de 67e minuut in de 2-3 door Dennis den Haan.

In de 83e minuut is het wederom Dennis den Haan die uit een strafschop de 3-3 binnenschiet nadat op hem een overtreding werd gemaakt binnen de beruchte lijnen.

Een paar minuten later moet Den Bommel verder met 10 man na een 2e gele kaart.

In de 90e minuut komt de bal voor de voeten van Mark de Bie. Hij raakt de bal niet helemaal lekker maar komt met enig geluk voor de voeten van Antonie Robalo Monteiro en hij kan de 4-3 binnentikken.

In blessuretijd is het Nick Rorijs die met een kopbal de eindstand op 5-3 bepaald.

Zo pakt SSS na een moeizame voorbereiding de eerste 3 punten van dit seizoen. Een mooie opsteker voor de BTS Logistics brigade van Henk Dirven en Ed van Mourik.

Dinsdagavond a.s. speelt SSS en oefenwedstrijd thuis tegen buurman NSVV, aanvang 20.00 uur. Volgende week zaterdag staat de 2e bekerwedstrijd uit tegen OHVV in Oudenhoorn op het programma, aanvang 14.30 uur Zij wonnen hun eerste bekerwedstijd bij LMO met 3-4, na een voorsprong van 0-4.