1e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 05

Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Vandaag krijgen we opnieuw een oude bekende op bezoek. Met Smitshoek JO16-2 treffen we namelijk ongeveer de JO15-2 van vorig seizoen. Drie keer speelden we toen tegen elkaar. Smitshoek won hun thuiswedstrijden met 2-1 en ook wij wonnen thuis met 1-0. Laten we die trend voor nu maar even doorzetten dan. Op Jeevan na, die helaas een aantal weken moet missen, lijkt iedereen weer fit te zijn. Dat bleek wel op de trainingen afgelopen week, waar op beide dagen met 15 spelers zeer fanatiek werd getraind. Hopelijk levert dat vandaag de drie punten op, waardoor we aansluiting blijven houden bij de bovenste teams. Om 10 uur wordt er afgetrapt op veld 2.

Si Wei is helaas toch niet fit genoeg om te starten en na enkele minuten moet ook Mikis met een bloedneus tijdelijk naar de kant. Zo moeten we noodgedwongen al vroeg wat schuiven en dat zorgt voor een rommelig begin. Het natte veld helpt overigens ook niet echt mee. Gelukkig lijkt Smitshoek niet bepaald gekomen om te voetballen en kunnen alle lange halen naar voren makkelijk worden opgeraapt door Kris. Zo lijken we deze fase zonder kleerscheuren door te komen, maar als we even niet goed staan komt Smitshoek meteen op voorsprong. Eerst weet Kris nog te redden op een schot maar de re-bound wordt wel benut (0-1). Aan de andere kant lijken we al snel wat terug te doen, maar uit een afgeslagen corner raakt Luuk de paal. We zijn de beter voetballende ploeg. maar echt creatief is het allemaal nog niet en dus blijft Smitshoek verdedigend simpel overeind. Dan moeten we in de tweede helft maar toeslaan.

In de tweede helft maken we een betere indruk. Het is allemaal net wat feller, we winnen daardoor ook meer duels en komen nog meer aan het voetballen. Na tien minuten komen we verdiend op gelijke hoogte. Een slim balletje van Luuk zet Raf alleen voor de keeper en die prikt raak in de verre hoek (1-1). Met een frisse rechterkant proberen we de wedstrijd vervolgens naar ons toe te trekken. Uit een corner van Milo komen we op voorsprong. Daley komt goed voor zijn tegenstander en knikt de bal schitterend in de rechterhoek (2-1). Smitshoek is het daarna helemaal kwijt en de organisatie is nergens meer te bekennen. Het zorgt ervoor dat we enorm veel ruimte krijgen om de wedstrijd te beslissen. Eerst is het Niek die oog in oog met de keeper komt maar de bal niet langs hem heen krijgt. Er is uiteindelijk weer een corner voor nodig om de score te vergroten. Nu komt de corner van Seb en met de angst van de vorige corner nog in het achterhoofd wordt de bal door een verdediger langs zijn eigen keeper gekopt: 3-1. Zo lijkt de wedstrijd beslist en keert ook de rust aan de zijlijn weer een beetje terug. Hoewel er nog bijna twintig minuten te spelen is geeft het spelbeeld geen enkele aanleiding voor een comeback van de bezoekers. We hebben het goed voor elkaar en zouden in deze helft, op een paar afstandschoten in de slotfase na, eigenlijk niets weggeven. Zelf krijgen we ook nog een grote kans. Opnieuw is het Niek met een goede actie waarmee hij zich ontdoet van de verdedigers, maar ook nu komt de keeper als winnaar uit de strijd. Het blijft bij 3-1 en zo kunnen we drie hele belangrijke punten bijschrijven. Als er geen gekke dingen gebeuren lijkt een plekje in de top-3 daardoor al bijna een zekerheid. Volgende week gaan we op bezoek in Rotterdam bij RVV Overschie JO16-1.