1e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 05

Dierensteinweg 6
2991XJ
BARENDRECHT
tel. 0180-613821

Na drie thuiswedstrijden zonder nederlaag spelen we vandaag onze eerste uitwedstrijd. Met Barendrecht JO16-2 treffen we nou niet bepaald onze favoriete tegenstander. Vorig seizoen wisten we namelijk geen enkele van de drie ontmoetingen te winnen. Helaas beschikken we vandaag ook niet over een fitte selectie. Sem G kan helemaal niet meedoen en een handjevol spelers is de trainingsweek niet erg goed doorgekomen en het is afwachten hoe lang zij kunnen spelen. Ondanks alles reizen we toch met veel vertrouwen af naar Barendrecht, waar we wederom staan ingepland op het hoofdveld met tribune.

1e helft:
We beginnen niet goed aan de wedstrijd en dat wordt al snel afgestraft. Na nog geen drie minuten spelen komt een aanvaller al vrij voor het doel en schuift hij de bal onder Kris door (1-0). Ook daarna zien we er een aantal keer niet goed uit en staan we totaal verkeerd, al levert dat gelukkig geen grote kansen op. Gedurende de eerste helft komen we beter in de wedstrijd en doen we voetballend zeker niet onder voor de thuisploeg. Goede combinaties worden helaas wel te vaak afgewisseld met knullig balverlies. Pas na de drinkpauze (zo warm was het nou ook weer niet) komen we tot wat kansen. Daarvoor is eerst wel een fout van de keeper nodig, die de bal zo inlevert bij Seb, maar van grote afstand schiet hij voorlangs. Vijf minuten later opnieuw een goede kans. Nu komt Luuk los van de verdediging, maar zijn schot in de korte hoek wordt door de keeper net naast gewerkt. Het lijkt een fase waarin er wat mogelijk is, maar we geven het net zo makkelijk ook weer helemaal weg. Nota bene uit een ingooi staat Barendrecht binnen een paar passes voor ons doel en verdubbelen ze de score naar 2-0. Dit had in de slotseconden nog erger kunnen worden, maar gelukkig gaat een vrije schietpoging net naast. We kunnen aan de bak in de tweede helft.

2e helft:
We zijn geen team dat snel opgeeft en dat is vandaag ook helemaal niet nodig. In het eerste kwartier spelen we best aardig met een grote kans voor Timo na een goede steekpass van Raf. Helaas rolt de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Daarna is het toch vooral weer Barendrecht dat veel kansen krijgt om de wedstrijd te beslissen. Gelukkig kunnen de meeste schoten gewoon door Kris worden gevangen, maar bij een aantal kansen is het echt een wonder dat de bal er niet ingaat. Kris houdt ons met een fantastische redding van dichtbij nog in de wedstrijd. Een minuut voor het einde van de reguliere speeltijd doen we zelfs weer helemaal mee als een vrije trap van Daley wordt verlengd door Jeevan en Luuk na slecht ingrijpen van de verdediging de 2-1 binnen kan tikken. Met nog een flink aantal extra minuten vanwege de drinkpauze is er nog wel wat tijd, maar ook in de slotfase zijn we toch vooral onzorgvuldig. Echt gevaarlijk zou het dan ook niet meer worden. We verliezen met 2-1 en daar mogen we gezien de kansen toch niet echt over klagen. Toch was dit absoluut niet een tegenstander waarvan we hoeven te verliezen. We haalden vandaag gewoon niet het niveau van de vorige wedstrijden, ondanks dat we ook nu echt wel weer de voetballende oplossing probeerden te zoeken. Dat leverde met vlagen weer goede combinaties op, maar de scherpte van vorige week was er zeker niet en ook in de organisatie lieten we toch wel wat steken vallen. Daar kom je niet mee weg op dit niveau. We weten dus wat ons te doen staat in de resterende bekerwedstrijden.