Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

In een aantrekkelijk duel tussen SSS en Berkel in de Hoofdklasse Vrouwen trok promovendus Berkel aan het langste eind. De ploeg van coach Sanne Dekkers won in Klaaswaal brutaal met 0-2 en die stand stond bij rust al op het scorebord. Beide doelpunten werden gescoord door Allyssa Daal. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Marlon Mac Andrew uit Rotterdam die een pima wedstrijd floot.

SSS - Berkel
De wedstrijd tussen Topklasse degradant SSS en promovendus uit de Eerste Klasse Berkel. Een aantrekkelijk duel ofwel een leuk affiche en de start was voor de thuisploeg met Rowena Ondaan die op rechts meters mocht maken. De voorzet werd echter door Milou Stoots net over gekopt.
Ook Berkel was er via een schot van Allyssa Daal dichtbij. Haar inzet ging rakelings naast. SSS had het initiatief maar Berkel nam dat na een kwartier spel over en voerde via sterk spel van Anouk Angkotta de druk op de Klaaswaalse vesting op.

In de 18e minuut kwam Berkel op voorsprong. Een misstap in de laatste linie en iedereen van SSS op het verkeerde been. Daar profiteerde aanvoerster Demi Verlangen van en zette het leer perfect voor. De attente Allyssa Daal stond keurig gereed en ronde dat uitstekend af en zette Berkel op een 0-1 voorsprong.

Vier minuten later was het opnieuw raak voor de ploeg uit Lansingerland dat in deze fase van het duel aanzienlijk scherper was. Een simpel ogend kopballetje van Demi Verlangen op Allyssa Daal die haar tweede van de middag scoorde.

Berkel had de regie in handen maar in de laatste fase van de eerste helft creëerde thuisploeg SSS via Ashley van Elswijk, Griffith Vaissaire en Demi van Oudenaren toch wat mogelijkheden om de aansluitingstreffer te scoren. Maar dat lukte niet.

In de tweede helft een aanvallend SSS dat alles op alles zette om door de sterk gesloten linies van Berkel heen te breken. Alle ballen werden in de trechter gespeeld en er was te weinig dreiging via de flanken. Te statisch spel met weinig beweging. Het was voor Berkel met in het centrum Femke van der Burg, Demi Verlangen, Donna de Vos en Peta Houting vrij gemakkelijk om stand te houden.

De creativiteit ontbrak bij de ploeg van coach Kenny Basteleus om een vuist te maken tegen de promovendus. Wel kreeg Ashley van Elswijk een goede mogelijkheid maar de allerbeste kans was in de 64e minuut voor Demi van Oudenaren die gewoon had moeten scoren. Een minuut later moest sluitpost Celine Lindhoudt gestrekt op een doorbraak van Brigitte van Herk.

De wedstrijd was gespeeld en de gezichten van de SSS speelsters spraken boekdelen. Het geloof in eigen kunnen ebde zienderogen weg.

Winst voor Berkel in een gelijkwaardig duel dat in de beginfase van de eerste helft werd beslist. Berkel was scherper, alerter en gaven in de tweede helft niets weg. De winst en de eerste drie punten dik verdiend. Komende zaterdag gaat SSS naar Ridderkerk om het op te nemen tegen RVVH. Aanvang van het duel is om 14.30 uur. Berkel ontvangt thuis Barendrecht. Aftrap op Sportpark Het Hoge Land is ook om 14.30 uur.

Verslag en foto's: Gert Jan van Heyningen